Екологічні розбірки – мер Старокостянтинова зупинив рішення сесії міськради

21 Жовтня 2016 12:56
veto

http://balashov.com.ua

Міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук зупинив рішення 12 сесії міської ради від 7 жовтня, які стосувалися екологічної тематики.

Відповідне вето мер наклав 11 жовтня.

eko

Таким чином, градоначальник заблокував звернення депутатів міськради до Міністра екології та природних ресурсів України Семерака О.М про призначення перевірки міністерства та прохання взяти під особистий контроль діяльність підприємства ТОВ «Мегатекс Індастріал» “у зв’язку з екологічною ситуацією, що загрожує життю та здоров’ю мешканців міста Старокостянтинова”.

Також зупинена дія іншого рішення міськради – звернення до держекоінспкції щодо тимчасової зупинки ТОВ “Мегатекс Індастріал”.

“Відповідно до положень Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” екологічна інспекція України не вправі приймати таке рішення… До повноважень Міністерства екології та природних ресурсів не віднесено проведення перевірок підприємств”, – йдеться в аргументації вета мера.

Крім цього, Микола Мельничук підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 21 жовтня. На сесію винесені питання про повторний розгляд зупинених звернень. Тож депутатам, аби подолати вето міського голови, потрібно набрати 2/3 голосів від загального складу ради.

Як писав НГП, за результатами проведеної перевірки ТОВ “Мегатекс Індастріал” Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області встановила перевищення вмісту свинцю в ґрунті у 160 разів більше норми.

Нагадаємо, проведення перевірки діяльності акумуляторного заводу екологічною інспекцією вимагала громада після того, як депутати виявили ціле озеро з відходів на території заводу.

За відомостями відкритих реєстрів, ТОВ «Мегатекс Індастріал» є дочірнім підприємством ТОВ «Мегатекс», яке знаходиться у місті Костянтинівка Донецької області. Засновником обох компаній є Юрій Шапран, депутат Донецької обласної ради від Партії регіонів.

За даними сайту ОРД, Юрій Шапран є партнером колишнього першого віце-прем’єра команди Януковича Сергія Арбузова.