Ніч із присмаком гарбуза. В Меджибожі запрошують на «український» Хеллоуін

25 Жовтня 2016 16:36

ГарбузНіч із присмаком гарбуза. Вже цієї суботи 29 жовтня Державний історико-культурний заповідник «Межибіж» запрошує на таємничий фестиваль «Гарбузова ніч». Під відкритим небом готуватимуть гарбузові страви та напої  і ганятимуть на саморобних тарантасах. Окрім того, у фортеці вируватиме етнічний ярмарок та показ старовинного  українського вбрання. Родзинкою свята має стати  конкурс «Гарбузілла – 2016» на якому визначатимуть найбільшого гарбуза. Загалом гостям обіцяють багато сюрпризів та містичних несподіванок. 

Смачно поїсти та весело провести час. У Меджибізькій фортеці запрошують на гостину. Вже другий рік поспіль тут збирають гостей на «Гарбузову ніч». Обіцяють насичену програму з показом етнічного українського вбрання, майстер-класи із різноманітних ремесел та перегони на тарантасах.

Олег ПОГОРІЛЕЦЬ – директор Державного історико-культурного заповідника «Межибіж»
– Цьогоріч ми доповнюємо програму перегонами на тарантасах.

Родзинкою свята, як і минулоріч, має  стати його Величність гарбуз. Ароматна наливка, каша із старовинного 100-літнього  казана – це ще  не повний перелік фестивальних смаколиків.

Та найбільше розваг тут обіцяють для наймолодших. Дітлахи зможуть взяти участь в розкопках та гуртом шукати скарби заховані в старовинній фортеці. Також для малечі підготували конкурси та забави, а ще майстер-класи на яких можна буде виготовити сувенір на згадку про фестиваль .

Розпочнуть гарбузове свято цієї суботи о 14.00.

Джерело: www.odtrk.km.ua