Господарський суд зобов’язав повернути 165 кв. м незаконно відчуженого майна постреволюційною облрадою

26 Жовтня 2016 09:36

судГосподарський суд Хмельницької області визнав недійсними результатів аукціону та договору купівлі-продажу об`єкта комунальної власності – частини майнового комплексу Хмельницького  обласного підприємства “Хмельницькполіграфсервіс” площею 169,5 кв.м на вул.Чорновола, буд. 21/5 у Хмельницькому.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

У жовтні 2015 року за результатами проведеного аукціону між спільними територіальними громадами сіл, селищ, міст Хмельницької області в особі Хмельницької обласної ради та ТОВ “Мрія+” укладено договір купівлі-продажу частини майнового комплексу Хмельницького обласного підприємства «Хмельницькполіграфсервіс», площа якого становить 169,5 квадратних метри.

Як з’ясувалось, проведення аукціону відбулось з порушенням вимог   ст. 15 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», а саме: в оголошенні про проведення аукціону з продажу зазначеного об’єкта не вказано час проведення аукціону, що унеможливлює створення рівних умов участі в ньому.

Також суд зобов’язав ТОВ “Мрія+” повернути спірне приміщення Хмельницькій обласній раді.  

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, ТОВ “Мрія+” створено 2012 року з пропискою у селі Юрківці Чемеровецького району. Фірма займається змішаним сільським господарством і має 1000 грн розміру у статутному фонді. Засновником і директором зазначається Олег Ступарик. Ще на панові Ступарику записана інша аграрна “ТОВка” “Сатанов Аграр”.

У 2010-2015 роках Олег Ступарик був депутатом Чемеровецької районної ради від “Народного фронту”.

В цілому, за 2014-2015 роки Хмельницька облрада продала 8 об’єктів спільної територіальної власності.