Слідчий шукає особу, яка відкомандирувала “богданівців” на зачистку мітингувальників під білогірським молокозаводом

27 Жовтня 2016 10:33

_Serednya_zarplata_suddi_na_Hmelnichchini_—_trohi_bilshe_3_h_tisyach_griven_1_2015_07_22_12_01_56Хмельницький міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Хмельницької області про отримання дозволу на тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №42016240000000149,

Про це зазначено в судовій ухвалі від 19 жовтня.

Як зазначено в клопотанні, 29 вересня цього року близько 7 години ранку працівники роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, перебуваючи в масках, маючи при собі вогнепальну зброю, увірвались в намет, в якому спали учасники мирної акції протесту біля ТОВ «Білогір’я молокопродукт». Правоохоронці безпідставно застосували до десяти осіб прийоми рукопашного бою і спеціальні засоби, в результаті чого спричинили останнім тілесні ушкодження.

Відповідне кримінальне правопорушення 30 вересня зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань №42016240000000149, правова кваліфікація правопорушення ч.2 ст.365 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що на підставі доручення №209 від 28.09.2016, виданого від імені начальника ГУ НП в Хмельницькій області «Про надання практичної допомоги Білогірському ВнП Красилівського ВП ГУНП в забезпеченні публічної безпеки і порядку», в розпорядження начальника Білогірського ВнП Красилівського ВП ГУНП в Хмельницькіцй області 29 вересня доправлено придані сили із числа працівників роти спеціального призначення поліції ГУНП в Хмельницькіцй області, РПСПОП «Богдан» ГУНП в Хмельницькіцй області та Теофіпольського ВнП Красилівського ВП ГУНП в Хмельницькіцй області загальною кількістю 26 чоловік.

“Вивченням матеріалів службового розслідування ГУНП в Хмельницькій області за №197/2016 від 03.10.2016, за фактом застосування окремими працівниками ГУНП в Хмельницькій області фізичної сили та спеціальних засобів відносно невідомих осіб в смт Білогір’я, наявна копія доручення №209 від 28.09.2016 ГУНП в Хмельницькій області «Про надання практичної допомоги Білогірському ВнП Красилівського ВП ГУНП в забезпеченні публічної безпеки і порядку», в якому відсутній підпис уповноваженої особи. Враховуючи те, що в матеріалах службового розслідування відсутній оригінал доручення, а наявна копія не містить підпис уповноваженої особи, необхідно здійснити тимчасовий доступ до документів оригіналу доручення №209 від 28.09.2016 «Про надання практичної допомоги Білогірському ВнП Красилівського ВП ГУНП в забезпеченні публічної безпеки і порядку», – сказано в судовій ухвалі.

Іншою ухвалою від 19 жовтня Хмельницький міськрайонний суд надав дозвіл слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Хмельницької області на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю вилучення їх копій з ТОВ «Білогір’я молокопродукт» (смт Білогіря, вул.Миру, 3А) – відеозаписів з камер відеоспостереження ТОВ «Білогіря молокопродукт» за 29 вересня 2016 року.

“На відеозаписах в період часу з 06 по 09 год. 29.09.2016 р. можуть місти відомості про правомірність дій працівників поліції, обґрунтованість застосування фізичної сили та спеціальних засобів наручників, ідентифікації осіб, а також підтвердження чи спростування факту нанесення ударів та спричинення тілесних ушкоджень десяти особам”, – наголошено у рішенні.

Нагадаємо, що 6 жовтня близько сотні людей вимагали відставки головного поліціянта області Миколи Семенишина за віддання наказу про побиття людей у Білогір’ї та співучасть у розкраданні пального.