При посаді та при грошах. Про що говорять декларації найвідоміших посадовців Хмельниччини?

3 Листопада 2016 12:33
sockraina.com

sockraina.com

При посаді та при грошах. Далі мова піде про статки високо посадовців краю.  Ми намагалися проаналізувати декларації губернатора, голови облради, Хмельницького мера, головного поліціянта та прокурора Хмельниччини.

Симчишин, Семенишин та Синишин. А ще Корнійчук та Загородний. Тепер всі статки цих місцевих високо посадовців,  як на долоні. Серед них найбільші  – у  губернатора. У кабінет державного чиновника він прийшов із бізнесу. Спочатку  – у політику, ставши нардепом. Згодом, після призначення – у виконавчу владу.

Олександр Корнійчук – голова Хмельницької облдержадміністрації
– Буду працювати так, аби відчувати кожну потребу, з якою стикаються мої земляки.

У декларації пан Корнійчук показав доходи –більше 57 тисяч грн. І все це допомога по безробіттю. Готівку – 100 тис. дол. та 6 млн. грн. А ще – більше як 60 тис. грн. – на банківських рахунках. 17 земельних ділянок загальною площею 121 гектар. 41 об’єкт нерухомості. Фірму «Заріччя» у власності. Дві іномарки. Швейцарський годинник Breguet за 160 тис. грн. З доходів -. У губернаторської дружини – три автівки, великий незавершений будинок та аж 3 млн. грн. готівкою.

Світлана КАБАЧИНСЬКА – заслужений журналіст України
– Він скористався цим правом на допомогу абсолютно законно. Але є ще інша моральна сторона. Біло б логічніше для нього, прийшовши на таку високу посаду, пожертвувати ці 57 тисяч, наприклад, якомусь дитячому інтернату.

Так само з бізнесу прийшов у владу Михайло Загородний. Спочатку його призначили головою облдержадміністрації , а потім, після виборів, обрали головою облради. Пан Загородний володіє будинком у Чемерівцях на 330 квадратів, двома земельними ділянками, автівкою Фолькваген, 65 акцій  ПАТ «Оболонь».  А от у дружини голови облради 1 квартира, 5 земельних ділянок, 2 фермерських господарства та, як і у чоловіка, Volkswagen, утім, новіший.

Світлана КАБАЧИНСЬКА – заслужений журналіст України
Сьогоднішня ситуація з декларуванням показала ту картину, яку малювало наше суспільство всі 25 років незалежності України. Не більше, але й не менше.

Головний обласний поліціянт Микола Семенишин показав 170 тис. грн. зарплати. Квартиру у Кам’янці та орендовану оселю у Хмельницькому. А також 75 тис. грн. кредиту у «Сбербанку». Водночас у дружини пана Семенишина доходи – понад 200 тис. грн. завдяки підприємницькій діяльності, а ще автівка KIA.. Майже вдвічі більшу зарплату від очільника місцевої поліції отримує прокурор області Олег Синишин. А от нерухомості у власності згідно із декларацією він не має. Всі три квартири пан Синишин та його дружина орендують.  Зате прокурор зберігає 200 тис. грн. готівкою. Ще більше кешу – 350 тис. грн.– у його дружини. Також пані Синишин має новеньку Тoyota RAV 4 вартістю майже півмільйона гривень.

– Не державні посадовці у нас різко стають багатими, а їхнє родинне коло. І сприяє цьому наше законодавство, не караючи, не стежачи за цими людьми.

Найскромнішим з-поміж інших виглядає хмельницький міський голова Олександр Симчишин. За 2015-ий – лише трохи більше 83 тис. грн. зарплати і майже 20 тис. грн. – допомоги з безробіття.  З нерухомості – незавершений садовий будинок. Та ще 9 тисяч гривень кредиту. А у дружини – тільки близько 19 тисяч гривень допомоги з догляду за дитиною. Про що свідчить таке чиновницька скромність – поки говорити рано

– Все залежить, як сприймає свою посаду сам Олександр Симчишин. Як людину, якій повірили більшість виборців. Чи як можливість для подальшого збагачення.

У Євросоюзі статками більшості український можновладних декларантів шоковані. Там чекають подальших кроків  антикорупційного бюро. Бо, кажуть, якщо такої реакції не буде – декларування перетвориться на фарс.

Джерело: www.odtrk.km.ua