На свинофермі Старокостянтинівщини виявлено спалах Африканської чуми свиней – загинуло 20 тварин

16 Листопада 2016 12:36
ye.ua

ye.ua

У селі Воронківці Старокостянтинівського району на свинофермі ТОВ “Подільський бекон” зафіксований спалах Африканської чуми свиней.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Михайло Булка, перші випадки смертей тварин були виявлені 13 листопада, а наступного дня лабораторно підтверджені. Станом на 16.00 15 листопада вже загинуло 20 голів свиней.

За його словами, рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії визначено  конкретний план дій щодо термінової ліквідації осередку захворювання свиней. Зокрема, територія підприємства визначена як карантинна зона, в трикілометрову зону нагляду віднесено село Воронківці.

Сьогодні на в’їздах в зони захисту та нагляду виставлений ветеринарно-поліцейський пост. В карантинній зоні розпочинаються роботи з ліквідації осередку захворювання шляхом знищення хворих тварин.

Разом з тим, Булка відмовився називати загальну кількість свинопоголів’я, яке утримується на ТОВ “Подільський бекон”. При цьому, за даними сайту господарства, на кінець 2013-го на свинофермі утримувалося понад 600 тварин.

Нагадаємо, що це вже третій випадок хвороби АЧС, виявлений на Хмельниччині протягом цього року.