У КАМ’ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ ПРАЦЮЄ ЄДИНИЙ В ОБЛАСТІ МЕДИКО-СОЦІАЛЬНИЙ РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТ ДЛЯ АТОВЦІВ

17 Листопада 2016 12:37
povernennya-z-ato-militsiya-umvs-viyskovi-2065-890x395

www.galka.if.ua

Єдиний на Хмельниччині реабілітаційний цент  для воїнів АТО відкрився у Кам»янці- Подільському. Тут  мобілізовані   можуть  отримати не лише кваліфіковану медичну ,але й психологічну допомогу. І зробити це анонімно. А ще  проконсультуватися з юристом.

Центр медико-психологічної реабілітації «SOS» відкрився у Кам»янці- Подільському на Покрову. За місяць роботи дефіциту у клієнтах не має.  Серед них – і Олександр Боднар. Переконує:  за тиждень відчув покращення.

Воїнам, котрі повернулися з війни, не завжди легко  знайти себе у мирному житті.

Віктор Войцехівський , психіатр  
Вони бачили кров, смерть. Але вони бачили там чорне, або біле…І тут іде якась, може, неповага до них.
Олександр Боднар, демобілізований п’ятої хвилі.
Стримання емоцій появилося…наші чиновники цьому мало сприяють, і лікарі мало сприяють. Рідко хто так підкаже, допоможе.

Найважче, кажуть, витримати  бюрократію , а то й відкриту байдужість чиновників.

Віктор Войцехівський.
– Той чиновник, він і в Африці чиновник… Йому глибоко плювати на чиїсь проблеми…Зараз багато зброї. Кинуть гранату Ф1, і на цьому все закінчиться.

А проблеми з адаптацією у суспільстві призводять до зловживанням алкоголем.

Віктор Войцехівський.
– Буквально, вот на днях, в мене були два хлопці… Молодий. Але зовсім сивий. Розплакався. Я остався один з свого взводу… Мені страшно, коли свічка з одної сторони, свічка з другої. І ця дитина вернулася. Це страшний тягар звалився на нього…Випив, заснув, проснувся випив. Вдалося витягнути.

Ідея створення кам»янецького центру медико-психологічної реабілітації «SOS» належить подружжю лікарів   Войцехівських  та голові  ГО «Істина Добра» Валерію  Шкуренкові.

Волонтери ГО «Істини Добра» Валерій Шкуренков.
– І тому в нас в ГО, у переважній своїй більшості це хлопці АТОшніки…Один займається суто земельними питаннями, інший суто юридичними, третій збирає продукти, четвертий листи.

На базі центру діють  фізео-терапевтичний кабінет та маніпуляційна , працює масажист. Реабілітація тут  надається анонімно та безкоштовно.  Контактний тел: 067-859-58-28