Майданці назвали турнікет в ХОДА символом закритості влади і вимагають демонтувати

22 Листопада 2016 12:37

Сьогодні близько десятка активістів Революції гідності вимагали обласну владу прибрати турнікет при вході до приміщення Хмельницької облдерждміністрації.

Фото Сергія Мороза

Фото Сергія Мороза

Про це йшлося на вечірній зустрічі з головою обласної ради Михайлом Загородним.

Як вдалося дізнатися “Незалежному громадському порталу”, встановлення турнікету було особистою ініціативою губернатора Олександра Корнійчука.

“При розмові він (голова ОДА – НГП) сказав мені, що це зробив власним коштом. До того ж пообіцяв становити ще рамку з металошукачем”, – розповів голова “Ради Майдану” Алім Міщук.

У розмові з головою облради Загородним активісти підняли це питання. Зокрема, їх непокоїло, чи з балансоутримувачем (облрадою) ОДА погоджувала встановлення турнікету.

“Загородний заявив, що в обласному бюджеті немає коштів на такі роботи. Крім цього, лист СБУ про синій рівень антитерористичної загрози носив рекомендаційний характер”, – цитує високопосадовця пан Міщук.

Майданівці наголосили, що питання демонтажу турнікету порушуватимуть на черговій сесії облради 23 грудня.

Крім цього, активіст Сергій Скоробагатий виклав у “Фейсбуці” відео, на якому зображено понад десять правоохоронців, котрі збіглися до облдержадміністрації після вечірнього візиту майданівців до голови облради.

Як писав НГП, 10 листопада у приміщенні Хмельницької ОДА встановлено пропускний режим. Підставою для цього став лист за підписом начальника управління СБУ в області Сергія Харченка в якому вказано, що в рамках превентивних заходів, для протидиверсійного і антитерористичного захисту особливо важливих обєктів  слід встановити металеві турникети на вході-виході адмінбудівлі.