Готельний заклад у Кам’янці-Подільському, де отруїлися люди, закрили

23 Листопада 2016 13:38
xenia.com.ua

xenia.com.ua

Під час перевірок у готельно-ресторанному комплексі “Ксенія” у Кам’янці-Подільському, де отруїлися діти і дорослі, виявили певні порушення. Робота закладу зупинена.

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“У ході перевірок виявили певні порушення… Зараз проводяться лабораторні дослідження. Очікуємо, що вони будуть готові до кінця тижня. За результатами буде здійснена ще одна перевірка Держпродспоживслужбою, щоб точно з’ясувати причини того, що сталося. У будь-якому випадку робота закладу зупинена. Звернення до правоохоронних органів, у даному випадку мова йде, щоб перекваліфікувати склад правопорушення”, – сказав Лапа.

Нагадаємо, 22 листопада повідомлялося, що у Хмельницькій області внаслідок отруєння госпіталізовано 12 осіб, серед яких 9 дітей та 3 дорослих. Всі вони брали участь у дитячому молодіжному фестивалі у Кам’янці-Подільському і проживали в одному готельно-ресторанному комплексі та разом харчувалися. Попередній діагноз – “Гострий гастроентероколіт”.

Того ж дня до Києва прибули з Хмельницької області 18 отруєних дітей. На залізничному вокзалі їх зустрічали працівники екстреної медичної допомоги. Пізніше лікар припустив, що причиною отруєння стала сальмонела.

У Дердпрожспоживслужбі повідомили, що у готельно-ресторанному комплексі “Ксенія” санітарно-епідеміологічне обстеження почали проводити ще 21 листопада. За фактом виникнення спалаху підготовлено матеріали до прокуратури.