Медики Хмельницького готуються працювати по-новому

5 Грудня 2016 16:34

На Хмельницькому міському медичному форумі учасники обговорюватимуть програму розвитку медичної галузі міста. А також обговорюватимуть програму розвитку медицини для хмельничан  на 2017 – 2021 рік.

Перший медичний форум відбувся у Хмельницькому. Головні лікарі, експерти, представники влади говорили про приоритетні напрямки розвитку охорони здоров’я міста. За словами Людмили Головко головного лікаря міського Центру вже з 1 січня працюватимуть новостворені  заклади медико – санітарної допомоги, де сімейного лікаря має обрати сам пацієнт.

Людмила ГОЛОВКО – головний лікар Хмельницького міського центру ПМСД№2
З 1 січня чи з 3 січня коли будуть функціонувати дані заклади медико-первинної допомоги. Центри медико-санітарної допомоги – найближчі до наших мешканців. Сімейний лікар, лікар терапевт –дільничний,  лікар- педіатр. Цими заходами ми хочемо наблизити наш лікарський склад до населення, щоб кожен лікар знав своїх пацієнтів в обличчя. 

Реформуватимуть і  Хмельницьку міську дитячу лікарню. Педіатрів переведуть у ланку сімейних лікарів, робочі місця медиків збережуть, переконує головний лікар Хмельницької міської дитячої лікарні Володимир Левицький.

Володимир ЛЕВИЦЬКИЙ головний лікар Хмельницької міської дитячої лікарні
Педіатри, які раніше були при міській дитячій лікарні, вони переходять на сімейну медицину. ФЛЕШ Вони звільняться, а там переходять на роботу. Ми вже передали списки. Штат залишається, педіатрія частково уходить. Всі спеціалісти, які є у міській дитячій лікарні, вони залишаються.

За словами начальника управління охорони здоров’я Бориса Ткача – масових скорочень лікарів не буде, медиків не скорочуватимуть.

Борис ТКАЧ начальник управління охорони здоров’я
– При детальному вивченні тих штатів поліклінік, в деяких підрозділах виявилося, що штати неправомірно роздуті. Мова йде про молодших медичних сестер, можливо частину таких фахівців буде вивільнено. Це будуть скорочення не масові, а поодинокі.

Реформа відбувається в межах державних програм міністерства охорони здоров’я, міська влада спрятитме зміцненню матеріально-технічної бази – зауважує міський голова Олександр Симчишин

ТИТР: Олександр СИМЧИШИН  міський голова м.  Хмельницького
– Програма на наступні 5 років покроково, щороку буде покращувати матеріально технічну базу. Для того, щоб і лікар працював в нормальних умовах і пацієнт міг діагностуватися в нормальних умовах. Ми не хочемо, щоб програму писало 5 – 6 чиновників і  кілька депутатів. Ми хочемо, щоб програму писала як мінімум професійна спільнота. Аби це не був том паперу, ухвалений і ухвалений, аби від нього дійсно був результат.
Джерело: www.odtrk.km.ua