Соціально-економічний розвиток міста — на постійному контролі Сергія Мельника

8 Грудня 2016 13:24

melnykВід початку своєї каденції Сергій Мельник постійно працює над вирішенням повсякденних, але надзвичайно важливих питань для мешканців міста. Переважно це можливо лише за наявності достатнього фінансування. Тому залучення коштів в округ №187 є одним із пріоритетних питань для народного обранця.

З початку 2016 року за його безпосереднього сприяння у Хмельницький з держбюджету додатково надійшло майже 30 мільйонів гривень.
Напередодні нового навчального року подарунок отримали найменші хмельничани мікрорайону Ружична. У другому півріччі минулого року завдяки Сергію Мельнику із держбюджету на заходи соціально-економічного розвитку Хмельницького було виділено 15 мільйонів гривень, які планували направити на реконструкцію дошкільного навчального закладу №3 з добудовою приміщень на чотири групи у провулку Успенського, 5. Проте освоїти таку суму до кінця року забудовнику виявилось проблематично. Тому за домовленістю з міською владою на реконструкцію цього дошкільного навчального закладу було направлено лише 3,9 мільйона гривень за умови, що цьогоріч кошти на завершення реконструкції будуть виділені з міського бюджету. Решту — 8,4 мільйона гривень витратили на два нові тролейбуси та 2,7 мільйона гривень — на завершення будівництва житлового будинку на вул. Озерній, 6/2а згідно з державною цільовою програмою.
У серпні відбулось урочисте відкриття дошкільного навчального закладу №3. На цю подію ружичнянці чекали роками. Під час урочистостей Сергій Іванович вручив господарям телевізор та побажав діткам гарного навчання в оновленому закладі.
Нагальною потребою для членів садівничих товариств було проведення капітального ремонту дороги від мікрорайону Книжківці до об’їзної Хмельницького району. Цим шляхом користуються тисячі хмельничан — членів садівничих товариств “Будівельник”, “Світлана”, “Долина”, “Аліса”, “Подолянка”, “Транспортник”, “Степок”, “Сонячний”, “Ліра”. Багато років вони за власний рахунок здійснювали поточні ремонти щебеневого покриття, але це не давало необхідного ефекту. У зв’язку з цим Сергій Мельник направив пропозиції щодо виділення коштів на цей об’єкт з держбюджету. Результат не забарився. У червні згідно з постановою уряду №395 на капітальний ремонт дороги було виділено 3,5 мільйона гривень і вже на початку осені дачники діставалися до своїх ділянок відремонтованим шляхом.
Не залишає Сергій Іванович поза увагою й охорону здоров’я. Оскільки рак молочної залози є найпоширенішим злоякісним утворенням у жінок, яке найчастіше є причиною смертності, а найефективнішим профілактичним заходом є систематичне обстеження жінок, до народного обранця звернулось керівництво Хмельницького міського перинатального центру щодо придбання сучасного мамографічного комплексу. Це медичне обладнання необхідне для проведення обстежень хмельничанок з метою ранньої діагностики. Тож, враховуючи гостроту проблеми, за сприяння народного депутата з держбюджету були виділені 4,8 мільйона гривень (постанова уряду від 19 жовтня 2016 року №717) для придбання в перинатальний центр діагностичної рентгенівської системи для мамографії.
За безпосередньої участі народного обранця відновились будівельні роботи на довгобуді будкомплексу Хмельницького музучилища із музичною школою-студією на вулиці Прибузькій, 8. Цьогоріч згідно з розпорядженням Кабміну від 8.06.2016 р. №432-р на будівництво музичного училища було виділено 13,5 мільйона гривень. Завершення будівництва нового навчального корпусу та добудова великого концертного залу відкриє нові можливості для розвитку закладу, проведення концертних та просвітницьких заходів для громадськості міста і краю.
Завершуються роботи з реконструкції легкоатлетичного ядра на спорткомплексі “Поділля”, на які за сприяння Сергія Мельника в травні поточного року уряд виділив 6,74 мільйона гривень. До цього часу Хмельницький був єдиним обласним центром без легкоатлетичних бігових доріжок та секторів на центральному стадіоні. Та вже незабаром на сучасній легкоатлетичній базі вдосконалювати спортивну майстерність, тренуватись та оздоровлюватись зможуть професійні спортсмени, молодь, усі охочі.
У повсякденній роботі народний обранець значну увагу приділяє покращенню матеріально-технічної бази навчальних закладів міста. Так, цього року з держбюджету виділено 600 тисяч гривень на облаштування сучасного спортивного майданчика зі штучним покриттям у навчально-виховному комплексі №6 на вул. Молодіжній, 5/1 (урядова постанова від 27.07.2016 р. №518). Також по 100 тисяч гривень виділено на придбання комп’ютерної техніки для СЗОШ №№7 та 29 (постанова уряду від 26.10.2016 р. №755).
Сергій Мельник вирішує багато інших важливих питань на окрузі за рахунок власних та залучених коштів. Зокрема, у перші дні осені подарунок отримали маленькі мешканці будинку №18 на вулиці Інститутській. За сприяння депутата у їхньому дворі було встановлено сучасний дитячо-спортивний майданчик.
Подарунок отримали і СЗОШ №19 імені М.Павловського, і дитяча школа мистецтв. Для них  придбані багатофункціональні пристрої (принтер, ксерокс, сканер).
Командам-переможцям чемпіонату міста з баскетболу 3 на 3, що відбувався до Дня захисника України, вручено баскетбольні м’ячі.
Нещодавно 18 комплектів парт отримали учні 2 та 4 класів колегіуму імені В.Козубняка. Ці парти мають функцію регулювання висоти. Це важливо, щоб сформувати правильну поставу дитини, до того ж такі парти “зростатимуть” разом зі школярами.
Для Хмельницького військового госпіталю було придбано сучасне ліжко з протипролежневим матрацом, виготовлене з сучасних, легких і міцних матеріалів, з антибактеріальним покриттям. Бічні огородження складаються для полегшення доступу до пацієнта. В перспективі народний обранець планує придбати для госпіталю ще одне таке ліжко.
Не залишає Сергій Іванович поза увагою і людей похилого віку: 190 ветеранів отримали від народного обранця передплату на перше півріччя 2017-го газети “Ветеран України”. Подяками та цінними подарунками відзначено ветеранські хори міста, які взяли участь у VIII фестивалі хорових колективів “Тобі, Україно, пісенний наш скарб!”.
Це далеко не повний перелік усіх добрих справ народного обранця. Він налаштований на конструктивне вирішення питань, які надходять на його адресу. Зокрема, з початку 2016 року до Сергія Мельника звернулися понад 700 громадян.
За депутатського сприяння проведено ремонт дорожнього покриття провулку Достоєвського, відновлено додатковий автобусний рейс за маршрутом “Хмельницький — Гнатівці”, на весняно-літній період призначено курсування приміських потягів сполученням Хмельницький — Старокостянтинів-1 — Хмельницький, через центр зайнятості працевлаштовано п’ятеро осіб, придбано диван для дитини-сироти, надано спонсорську допомогу для поїздки юної спортсменки на чемпіонат Європи з шахів, фінансово допомогли п’ятьом храмам міста: кошти пішли на будівництво та проведення благоустрою територій тощо. Надано матеріальну допомогу понад 120 заявникам та спонсорську допомогу 26 громадським і волонтерським організаціям міста.
Звернутися до народного депутата з пропозиціями або з особистих питань можна у громадську приймальню за адресою: провулок Пушкіна, 11, тел. 702-703.
Наш кор.

Джерело: proskuriv.info