Лабазюк заявив, що побитий співробітник СБУ – це міфічна особа, а обшуки – це помста за не голосування за вивезення лісу

13 Грудня 2016 09:27

Ангеліна Мовчан

lobzik

Фото: storage.agravery.com

Нардеп прокоментував сайту “Є” сьогоднішні обшуки і заяви СБУ про побиття їхнього співробітника.

“Сьогодні зранку я, як народний депутат був у своїй громадській приймальні, де ми разом із моєї командою обговорювали результати зустрічі з виборцями. О 9-00 до приміщення моєї Громадської приймальні підійшло двоє осіб, представилися співробітниками СБУ. Вони повідомили, що мають рішення суду на вилучення документів у «Аграрної компанії 2004» (Громадська приймальня знаходиться у Волочиську, неподалік офісу підприємства –авт). Працівники приймальні чітко повідомили цим особам, що це – офіційна Громадська приймальня народного депутата, а не офіс аграрної компанії”, – пояснив Сергій Лабазюк.За словами нардепа, коли працівників СБУ попросили пред’явити посвідчення і рішення суду на вилучення документів, ті у відповідь повідомили, що будуть «силою вилучати необхідні їм документи».

“Підрозділ “Альфа”, озброєний автоматами, увірвався та вибив двері моєї громадської приймальні. Силовики кидали працівників приймальні на підлогу, увірвалися в мій кабінет та почали здійснювати обшук і вилучення незрозумілої документації, все ламали і влаштували повний хаос. Пізніше, зі ЗМІ, я дізнався, що нібито побив працівника СБУ, який вже знаходиться в лікарні з травмами середнього ступеня важкості. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. І я одразу виіхав аби зустрітися з «псевдо потерпілим», однак, виявилося, що його взагалі не було під час штурму моєї громадської приймальні. Цей факт чітко зафіксували камери спостереження. Відео обов’язково буде оприлюднене найближчим часом”, – заявив Сергій Петрович.

Нардеп заявив, що не вчиняв протиправних дій і не завдав тілесних ушкоджень нікому, а усі дії правоохоронців назвав “протизаконним вторгненням у громадську приймальню”.

“Я розцінюю це не інакше, як «політичний тиск» на мене, як народного депутата, представника політичної групи «Воля народу». Наша група відмовилася перетворитися на «Наш край», голосувати за знаття мораторію на продаж та вивезення лісу кругляку та антисоціальні бюджетні та податкові закони”, – заявив Лабазюк.

Він також зазначив, що обшуки відбулися і в його приватному будинку.

“Вважаю такі дії порушенням Закону України «Про статус народного депутата України», яким передбачено, що «обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата, що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата, допускаються лише у разі, коли Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності».
Такі дії силових відомств є неправомірними і вчинені з перевищенням службових повноважень та зловживанням владою. Сподіваюсь на об’єктивне розслідування данної ситуації”, – заявив Сергій Лабазюк.

До речі, сьогодні окремі ЗМІ Хмельниччини повідомили, що “у кулуарах Верховної Ради ходять чутки, що уже на наступному тижні, під час пленарного засідання 20 грудня на розгляд депутатів можуть винести питання щодо зняття депутатської недоторканості з нардепа-мажоритарника Сергія Лабазюка”.