Побачила світ нова абетка – міні-енциклопедія українських символів

14 Грудня 2016 15:34

abetkaУ листопаді 2016 року дизайнерка, письменниця та мати Юлія Сирих випустила у світ нову книжку. Ця книжка — «Рідна абетка» – сучасна абетка-читанка про українські символи, традиції, явища.

Книга виконана у мінімалістичному стилі, з яскравими ілюстраціями та зрозумілими пояснюючими текстами. У книзі є загадки, вірши, прислів’я.

 abetka.syrykh.net

Авторка зазначає, що цю книжку вона написала, в першу чергу, для своїх дітей: «Я мріяла про книжку, де літери будуть пов’язані з глибоким змістом, книжку дійсно українську. Так народилася ця абетка-читанка, сповнена мого відчуття, мого бачення України. Моя Україна різна — святкова та повсякденна, традиційна та сучасна». 

Тож дитина, коли вивчатиме разом з батьками українську абетку, буде знайомитись з українською культурою, традиціями, святами, символами.

Наприклад, дитина з абетки дізнається про український віночок, барвінок, мак, козаки, а також — про узвар, паляницю й писанку.

 abetka.syrykh.net

Як повідомляє авторка, концепція розповсюдження абетки — «вільна книжка». Тому вже зараз її можна безкоштовно читати онлайн, можна придбати електронну або паперову копії, роздрукувати вдома у вигляді книжки чи окремими сторінками.

 abetka.syrykh.net

Паперова книжка наразі продається у двох місцях, кожен екземпляр її друкується окремо (на замовлення).

Тому, щоб зробити й паперову книжку доступною для усіх бажаючих, готується краудфандингова кампанія зі збору коштів на видання цієї абетки в Україні.

Знайти «Рідну абетку» можна за адресою: http://abetka.syrykh.net

На цьому сайті бажаючі можуть не тільки почитати книжку, а й завантажити безкоштово розмальовки для дітей.