Ретро – у моді. Хмельничани частіше називають дітей старовинними іменами

15 Грудня 2016 12:35
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Анастасія, Анна, Андрій та Артем. Так цього року найчастіше називали дітей подоляни. Та поряд із ними в обласному центрі реєстрували маленьких Єлисеїв, Радомирів, Ріан та Мелінд. При виборі ім’я новонародженого дива одні покладалися на власні вподобання, інші – прискіпливо вивчали сторінки словників власних імен. Адже переконані, що саме ім’я визначає подальшу долю малюка. Про найпопулярніші імена року, що минає – у сюжеті Тетяни Присикар.
Хмельничанці Аніті власне ім’я подобалося не завжди. Проте, вже нині дівчина каже: змінити його вона би не наважилася.

Аніта НЕМЕТ – хмельничанка

– В 90-ті, коли я була маленька, було трошки важко….мені завжди мама пояснювала…мені не завжди воно подобалося….

Свого сина пані Аніта назвала теж незвичним ім’ям.

Аніта НЕМЕТ – хмельничанка

….ми малюка назвали Олан…ми з татом моєї дитини ….

Та цьогоріч хмельничани  при виборі імен для своїх нащадків були не надто оригінальні, – кажуть у місцевому РАЦСі. На вибір імен часто впливали і поради знайомих, і навіть політична ситуація й телесеріали. Проте, вже кілька років поспіль лідерські позиції утримують Анни та Анастасії. Хлопчиків найчастіше називали Андріями та Артемами. Хоча при виборі імен для новонароджених намітилося 2 тенденції. Можна сказати, – кардинально протилежні. У моду повернулися старовинні імена. У  той же час – у фаворі й так звані, інтернаціональні.

Марина ЗУБОВА – начальник Хмельницького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану

– ….наше місто багатонаціональне…імена своїм діткам вони надають відповідні …це може бути Кемаль, Ізмір….

Якщо ж людині не подобається її ім’я, вона має повне право його змінити, – наголошують у відділі реєстрації. Щоправда, робити це дозволено з 16-ти років. Або – з 14-ти, якщо батьки дадуть «добро». Коштує таке задоволення трохи більше 5 гривень.

Джерело: www.odtrk.km.ua