На Хмельниччині за “законом Савченко” на волю вийшло більше 50 вбивць

20 Грудня 2016 17:35
Із місць позбавлення волі за

Із місць позбавлення волі за “законом Савченко” вийшло більше 300 осіб. Фото: архіву

Загалом із в’язниці вийшло 320 осіб.
Після вступу у дію “закону Савченко” на Хмельниччині із місць позбавлення волі вийшло 320 засуджених. Про це повідомляють в управлінні Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області. Окрім того, ще 1800 особам скоротили строк відбування покарання.

“По закону Савченко в області звільнено 53 особи – засуджених за умисне вбивство, 19 — за умисні тяжкі тілесні ушкодження, 41 — за злочини пов’язані із наркотиками, 60 — за розбій, 34 — за грабіж, 83 – за крадіжку. Також, звільнили двох людей, які скоїли військові злочини. Це всі ті основні злочини, є й інші”, – зазначають у пенітенціарній службі.

В управлінні пенітенціарної служби області додають, що частина з тих, хто вийшов з місць позбавлення волі, знову порушили закон. Та поки ніхто з них остаточно не засуджений. Такими випадками займається поліція.

Нагадаємо, Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України набув чинності 24 грудня 2015 року. Законом встановлено, що зарахування судом строку попереднього ув’язнення у разі засудження до позбавлення волі в межах того ж кримінального провадження, в межах якого до особи було застосовано попереднє ув’язнення, провадиться з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.