Через “мінімалку” у 3200 гривень Хмельницький буде без нових тролейбусів

23 Грудня 2016 15:35
У 2017 році у Хмельницькому не з'являться нові тролейбуси

У 2017 році у Хмельницькому не з’являться нові тролейбуси. Фото: з архіву

27,9 мільйонів гривень, які передбачали на нові тролейбуси, спрямують на зарплату.
Минулого тижня хмельничанам презентували бюджет міста з урахуванням заробітної плати у 1600 гривень. Та вже за кілька днів після того, Верховна Рада у другому читанні прийняла Держбюджет України на 2017 рік, в якому “мінімалка” з 1 січня становитиме 3200 гривень.

В управління фінансів міськради повідомляють, що через це зміни будуть і міському бюжеті. Ті 27,9 мільйонів гривень, які раніше передбачали на закупівлю шести нових тролейбусів, спрямують на виплату зарплат.

“За рахунок декількох джерел ми отримаємо додаткові кошти на зарплата. Збільшиться єдиний податок, податок на доходи фізичних осіб, бо ж зарплата зросте вдвічі. Таким чином збалансуємо бюджет. Капітальні видатки залишаться ті, які представили, окрім однієї позиції. Ресурс, передбачений на закупівлю тролейбусів – 27,9 мільйонів гривень скоригуємо на зарплату”, – зазначає начальник міського фінансового управління Сергій Ямчук.

За його словами, до бюджету нашого міста додали освітньої субвенції 69,7 мільйона гривень, медичної субвенції 46,6 мільйонів гривень. Також передбачається соціальна субвенція – 90, 2 мільйони гривень.