Хмельницька поліція презентувала пілотний сервісно-профілактичний проект «Безпечний будинок»

13 Січня 2017 14:31

будинок в долонях«Безпечний будинок» – сервісно-профілактичний проект із такою назвою презентували співробітники хмельницької поліції. Його суть полягає у тому, щоби за допомогою громади створити найнебезпечніші умови проживання для містян. До реалізації цього проекту, а він є пілотним в краї, правоохоронці запросили керівників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Проект стартує вже за кілька днів і передбачає ряд превентивних заходів. Яких саме – знає наша кореспондентка.      

Пілотний проект із назвою «Безпечний будинок» – це своєрідний план спільних дій поліції та громади, розроблений з метою підвищення рівня безпеки житла містян. А ще це адаптований до наших реалій передовий закордонний досвід, який у розвинутих країнах дозволив значно знизити криміногенну ситуацію. Такий досвід напевно стане корисним і для Хмельницького, в якому, за статистикою, щодня вчиняється 11 різноманітних крадіжок майна громадян.

Ігор КИРНИК, т.в.о. заступника начальника Хмельницького відділу поліції  

– Упродовж 2016 року в обласному центрі було скоєно до 4 тисяч крадіжок – і з квартир, і з транспорту…

Простими словами, поліцейські разом із керівниками ОСББ та жителями багатоповерхівок планують обстежити кожну житлову будівлю в місті і визначити так звані слабкі місця. У результаті ж мають з’явитися рекомендації щодо підвищення ступеню захищеності житла від можливих злочинних намірів. Приміром, де потрібно встановити охоронну сигналізацію чи грати на вікнах, забезпечити краще освітлення чи відеонагляд прибудинкової території, обнести житло парканом чи закрити під’їзди на додаткові замки. Звісно, на подібні заходи потрібні гроші. Але головне – це бажання самих містян убезпечити власне житло.

Богдан МАЛІНСЬКИЙ, керівник ГО «Рада голів ОСББ м.Хмельницького»

– Я по своєму ОСББ знаю, що коли ми встановлювали відеонагляд – то знайшлися люди, які надали більше грошей, знайшлися ті, хто більш свідомий…

Проект стартує в обласному центрі з понеділка 16 січня. А от кінцеву дату його реалізації поліцейські не називають. Кажуть – через значне скорочення у ході реформи в місті залишилося тільки 29 дільничних офіцерів поліції. Тоді як 2015 року їх було більше 60.

Ігор КИРНИК, т.в.о. заступника начальника Хмельницького відділу поліції  

– Ми збираємося обстежити кожний будинок – а це великий обсяг роботи… Якщо оперативна ситуація дозволить – працюватимемо якомога швидше…

Хмельницька поліція презентувала пілотний сервісно-профілактичний проект «Безпечний будинок»

Джерело: www.odtrk.km.ua