У Хмельницькому безкоштовний Wi-Fi може з’явитися на центральних вулицях, в парках і на зупинках

16 Січня 2017 12:38
фото: vsim.ua

фото: vsim.ua

У Хмельницькому міська влада планує запустити безкоштовний Wi-Fi на центральних вулицях міста, в парках, на зупинках громадського транспорту та вокзалах. У перспективі — безкоштовний Wi-Fi запрацює в усьому комунальному громадському транспорті. Втім, це поки що у планах, за реалізацію яких в управлінні транспорту та зв’язку візьмуться за кілька місяців, пише комунальна газета “Проскурів”.

“Після внесення змін до відповідного положення визначимося з операторами, зацікавленими у співпраці. Критерії відбору провайдера ґрунтуватимуться не лише на ціновому питанні. Нас цікавлять якісь послуг і швидкість Інтернет-зв’язку. Також нині відпрацьовуємо алгоритми оплати провайдерам їхніх послуг”, — зазначив заступник начальника міського управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев.

Як писав НГП, мерія роприлюднила регуляторний акт, згідно з яким запланувала збільшення кількості безкоштовних точок Wi-Fi. Для цього мають намір залучити приватний бізнес.

Так, витрати для одного приватника на придбання основних фондів, обладнання та приладів, сервісне обслуговування точок доступу до Wi-Fi становлять 488 тис. грн з усіма податками.