Марцинкевич про свою люстрацію: перспектив немає

20 Січня 2017 11:31

Голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич вважає, що в його люстраційної справи відсутні перспективи.

Про це він сказав журналістам на сьогоднішній прес-конференції.

“Справу проти мене відкрила Вища рада юстиції, але вона не розглядається. На мою думку, причина у тому, що Конституційний суд України так і не дав тлумачень застосування Закону України “Про очищення влади”. З точки зору самого застосування закону про люстрацію, то є висновки Венеціанської комісії і рішення ПАРЕ, які акцентують на необхідності українській владі доопрацювати цей закон. Адже за таким принципом, що прописаний у законодавстві, звільняти людей з певних керівних посадах неправильно. Потрібно довести вину конкретної людини”, – зазначив голова суду.

Фото НГП

Фото НГП

Марцинкевич додав, що зацікавлений у швидкому розгляді люстраційної справи.

Як відомо, 25 грудня 2015 року Міністерство юстиції України направило подання до Вищої ради юстиції про те, що суддя Марцинкевич А.М. відповідає критеріям очищення влади. Зокрема, до нього Мін’юст застосовує пункт 6 частини першої статті 3 щакону про очищення влади (з 16 вересня 2010 року до 10 жовтня 2011 року) обіймав посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.