Хмельницьку молодь запрошують навчитись працювати із владою, бізнесом та медіа

2 Лютого 2017 11:24
ХМК презентував нову програму для молоді

ХМК презентував нову програму для молоді. Фото: автора

Реєстрація триватиме три тижні.
1 лютого, хмельничанам презентували новий проект від ГО “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” “PROбудись!”. Організатори кажуть, що це 4-місячна програма розвитку професійних компетенцій для активної молоді віком до 25 років. Зокрема, вона охоплює розвиток якостей відповідального лідерства та залучає до реалізації у сферах місцевого самоврядування, бізнесу, громадської діяльності та медіа.

“Коли ми проаналізували нашу діяльність, то з’ясувалось, що всі наші молодіжні проекти, не охоплювали цілісного розуміння молоддю, що таке місто, як система. Тут з’явилась прогалина. Ця школа охопить чотири базових принципи – вивчення місцевого самоврядування (розкажемо, що це таке влада, виконавча влада, депутатський корпус), бізнесу, діяльності громадських організацій і медіа”, – розповідає голова правління ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» Степан Кушнір.

За його словами, усі теоретичні заняття поєднають із практикою. Лектором запросять навіть мера Хмельницького, Олександра Симчишина. Учасники “PROбудись!” зможуть стажуватись у органах місцевої влади, ЗМІ та на підприємствах.

Проект дасть можливість активній молоді проявити  себе

Реєстрація на участь у проекті розпочинається 1 лютого і триватиме до 19 лютого. Уже 21 лютого у ХМК обіцяють оголосити імена тих 20-25 осіб, які пройшли. Акцент роблять на старшокласниках, студентах і тих, хто тільки завершив навчання.

Розклад занять проекту 

“Розпочинається курс 1 березня. Упродовж чотирьох місяців відбудеться чотири базових тренінги, упродовж одного дня, в суботу. Буде цілий день навчання”, – додає Степан Кушнір.

Анкету для реєстрації можна знайти за посиланнями molodemisto.in.ua, vk.com/molodemisto, facebook.com/molodemisto. Термін — до 19 лютого.