КВУ: у роботі губернатора Корнійчука недостатня протидія корупції і відсутність втілення стратегії розвитку регіону

7 Лютого 2017 11:58

Комітет виборців України вважає, що у роботі голови Хмельницької облдержадміністрації Олександра Корнійчука присутня недостатня протидія корупції в області і спостерігається майже повна відсутність результатів з втілення стратегії розвитку регіону та відсутність прогресу у розвитку туристичного напряму і екологічних ініціатив.

Фото Віталія Тараненка

Фото Віталія Тараненка

Такі оцінки потрипили до «Рейтингу діяльності голів ОДА за 2016 рік», яку оприлюднив сайт КВУ.

Поміж іншого, на думку експертів, в області мали місце корупційні скандали щодо оприлюднення декларації голови ОДА, в якій йому надавалася матеріальна допомога з безробіття, хоч він є забезпеченою людиною. Критику також викликало встановлення турнікетів з охороною на вході в приміщення ОДА.

Щодо успіхів регіону відзачено зменшення рівня безробіття населення. У січні-вересні 2015 року по області нараховувалося 56 тис. безробітних осіб, а за цей же період 2016 року ця цифра зменшилася до 51,9 тис. осіб.

Область також продемонструвала високі результати за зростанням індексу обсягу сільськогосподарського виробництва. У 2016 році продукція сільського господарства зросла до 107,5% (по Україні 106,1%). Таких результатів вдалося досягнути завдяки галузі рослинництва (114,2% до минулорічних показників). Водночас темпи зростання індексу реальної заробітної плати є одними з найповільніших в Україні. Також область посідає одне з останніх місць за показниками зростання доходів місцевих бюджетів.

Крім цього, Комітет виборців високо оцінив підтримку зі сторони ОДА реформи децентралізації. Так, Хмельницька область є одним із лідерів в Україні за кількістю об’єднаних громад.

Іще позитивні відгуки отримала діяльність ОДА в частині забезпечення ремонту доріг в області та модернізації закладів освіти, культури та охорони здоров’я. Декомунізація також була високо оцінена експертами.

Загалом, за підсумками 2016 року Корнійчук посів 15 сходинку рейтингу.

Дані КВУ

Дані КВУ

Експерти КВУ наголосили, що небажання Олександра Корнійчука йти на компроміси та налагоджувати діалог з громадськістю стане однією із причин зниження його рейтингу у майбутньому.