Подолянам можуть повернути частину сплачених податків

8 Лютого 2017 10:37

adm.km.ua

Подолянам можуть повернути частину сплачених податків. Скористатися податковою знижкою можуть громадяни, які протягом 2016 року отримували дохід у вигляді заробітної плати, сплачували податки. Разом з тим витрачали власні гроші на страхування життя, купівлю житла чи навчання. Саме за компенсацією витрат на освіту найчастіше звертаються подоляни – кажуть фіскальники. Однак, скористатися такою компенсацією можуть лише члени сім’ї першого ступеня споріднення. Тобто, батьки, діти або ж чоловік чи дружина.

Анна ЯКУБОВА – головний державний ревізор-інспектор ДПІ у м. Хмельницькому

Буде повернення коштів за понесені ваші витрати. Але при умові, що громадянин працює і отримує заробітну плату. Для цього необхідне підтвердження необхідних документів. Це довідка з роботи про отриманий дохід і сплату податків, контракт з навчальним закладом та копії квитанцій.

– Також громадяни можуть повернути кошти за страхування життя, за іпотеку. За програму «доступне житло» , за становлення газового обладнання в автомобіль, благодійні внески в неприбуткові організації та екозапліднення.

У таких випадках держава компенсує 18 відсотків суми витрат. За минулий рік податковою знижкою скористалося до 3 тисяч хмельничан. Їм держава повернула майже 2 мільйони гривень. 

 

Джерело: www.odtrk.km.ua