За останніх три доби по області чадним газом отруїлось дев’ятеро людей

13 Лютого 2017 14:37
На щастя, обійшлося без жертв

На щастя, обійшлося без жертв. Фото: hm.npu.gov.ua/uk/

На щастя, обійшлося без летальних наслідків.
Із 9 по 12 лютого на Хмельниччині було зафіксовано 3 факти отруєння чадним газом. За цей час отруїлось дев’ятеро людей, шестеро з яких діти. Про це повідомляють Нацполіції області.

“У п’ятницю, 10 лютого сталася пожежа у квартирі двоповерхового будинку в місті Волочиськ. Пожежники оперативно загасили вогонь. Тоді продуктами горіння отруїлися двоє дітей — 4 та 5 років. На даний час стан дітлахів — задовільний. Ймовірна причина пожежі — порушення правил експлуатації електрообладнання”, – додають правоохоронці.

Наступного дня, 11 лютого, в селі Гуменці Кам’янець-Подільського району чадним газом отруїлася ціла сім’я: батьки та двоє дітей 12 та 2 років. А 12 лютого близько 23.00 години до реанімаційного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні із квартири по вулиці Князів Коріатовичів доставили 30-річну жінку та двох її дітей 7 та 5 років.

“Як з’ясувалось, в той час голова сім’ї пішов до аптеки. Йому зателефонувала дружина і в паніці повідомила, що обоє дітей несподівано знепритомніли. Коли чоловік повернувся додому, жінка теж була без свідомості. Наразі життю та здоров’ю потерпілих нічого не загрожує. Причиною отруєння став витік газу із колонки.”, – кажуть поліцейські.

Правоохоронці звертаються до усіх мешканців області з проханням бути уважними та обережними у поводженні з вогнем, а також при користуванні опаленням, електропобутовими та газовими приладами.