За рік хмельничани викидають близько 95 тисяч тонн сміття

22 Лютого 2017 17:29
На кількох сесіях міськради проголосували проекти рішень, які наближають до реалізації видобутку звалищного газу

На кількох сесіях міськради проголосували проекти рішень, які наближають до реалізації видобутку звалищного газу. Фото: з архіву

На хмельницьких полігонах встановили ваги.
Усе сміття, яке вивозять на хмельницький полігон, зважують. Ваги встановили для того, щоб знати, скільки містяни викидають у рік. Міський голова Олександр Симчишин каже, що ця цифра приблизно 90-95 тисяч тонн.

“Якщо раніше ми зустрічалися з інвесторами і говорили що у нас в рік 130-150 тисяч тонн сміття. То тепер точно знаємо, що його на 30% менше – 90-95 тисяч тонн. Наразі в нас працюють фахівці, які роблять морфологію сміття. Найближчим часом дізнаємось, скільки в нас збирається корисного сміття, яке можна буде відсортовувати. Це пляшка, скло, папір метал, органіка. Отримаємо цифри для наступних планувань”, – зазначив мер.

За його словами, на кількох сесіях міськради проголосували за проекти рішень, які наближають до реалізації видобутку звалищного газу. На найближчу сесію знову готують проект, планують, що в 2017 у Хмельницький зайде підприємство на конкурсній основі.

“Серед усіх підприємств, з якими ми спілкувались, найкращі умови пропонувало німецько-українське, що працює у Вінниці. Воно готове зайти до кінця року. Підприємство бурило в нас експерементальні скважини”, – додає Олександр Симчишин.

В результаті роботи виявили, що на хмельницькому сміттєзвалищі є необхідний газ і у достатній кількості.