Не забудьте: Що подорожчає з першого березня

1 Березня 2017 11:34
У Хмельницькому з 1 березня підвищуються тарифи на проїзд, квартплату та електроенергію

У Хмельницькому з 1 березня підвищуються тарифи на проїзд, квартплату та електроенергію. Фото: автора

Вже першого весняного дня на хмельничан очікують нові тарифи.
Весна приходить, а разом із нею і підвищення цін. Зокрема, на деякі комунальні послуги та проїзд у Хмельницькому. Сайт «Є» нагадує, за що і скільки з 1 березня доведеться платити.

Так, електроенергія дорожчає в усій Україні. Підвищення тарифів було заплановане ще в березні 2015 року та було поетапним. І ось настає останній етап, який прописаний в постанові НКРЕП.

З березня ті, хто споживає до 100 кВт/год. будуть платити 90 копійок за один «кіловат» (але в березні, оплачуючи рахунок за лютий, буде ще ціна 71,4 копійки). При споживанні понад 100 кВт/год. доведеться платити 1,68 гривні, замість 1,29 гривні.

Зростає і квартплата в Хмельницькому. У будинках без ліфтів – на 45%, а в тих, де вони є – на 65%. Оскільки в кожного будинку свій тариф, то точну ціну за квадратний метр житла можна дізнатися в житлово-експлуатаційні конторі, яка обслуговує будівлю.

Їздити також стане дорожче. Адже з першого березня підвищується вартість проїзду й в громадському транспорті Хмельницького. Тролейбуси коштуватимуь 2,5 гривні, автобуси та маршрутки, в яких, за результатами опитування на сайті «Є» «страшно їздити» – 4 гривні. Утім, про проїзд у маршрутках та автобусах все змінилося. Схоже поки що ціна залишається 3 гривні в атвбоусах та 3,5 гривні в маршрутках.