Підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Хмельницький міськвиконком відстоюватиме у суді.

3 Березня 2017 14:30

Хмельницький міськвиконком відстоюватиме у суді своє рішення щодо підняття вартості проїзду у громадському транспорті. Чиновники вже готують апеляційну скаргу. До них приєдналися і перевізники. Моя колега Надія Драганчук продовжує тему.

Тарифи на проїзд у хмельницьких маршрутках та автобусах мали  би піднятися 1 березня. Однак, у переддень Хмельницький міськрайонний суд  призупинив таке рішення Хмельницького міськвиконкому.  Позов щодо незаконного підвищення вартості проїзду подав громадський активіст Іван Кульгук. Він  переконаний: нові тарифи, а це- 4 гривні і в маршрутках, і в автобусах, економічно необґрунтовані.

Іван КУЛЬГУК – громадський активіст

« На сьогодні економічне обґрунтування – це 2 грн 80 коп. Була створена корупційна складова. Хмельницький поділили на 6 постів, які розігрували тендери по перевезенню. Це 380 автобусів. І на сьогодні 4 сім’ї тримають ці автобуси і вони це лобіюють»

Перевізники ж запевняють, що  очікували побідного розвитку подій. Бо Іван Кульгук вже не вперше воює з ними у суді. Попередня спроба була у 2015 році. Тоді ціни на проїзд теж підняли на 50 копійок. Та громадський активіст той суд програв. Так буде і цього разу, впевнені перевізники. Бо вже готується апеляційна скарга. Та й взагалі не розуміють, чому така реакція на півгривні.

Олександр МІШИН – перевізник

« В рази збільшуються ціни на електроенергію, газ, квартплату. І хліб росте. А тут 50 копійок і всі мають втратити свідомість. То, мабуть, ми маємо всі вимерти. Це говорить про те, що це політичне замовлення. А ті, що там подавали позов, то це їхнє право. В нас теж є право захищатися».

Оскільки призупинення рішення міськвиконкому безпосередньо стосується діяльності перевізників, вони заявлятимуть про те, щоб бути третьою стороною у справі. Рішення Хмельницького міськрайонного суду у Вінницькому апеляційному оскаржуватиме міськвиконком.

Сергій ШЕПУРЕВ – в.о. начальника управління транспорту та зв’язку Хмельницької міськради

« На засідання будуть подані всі документи по всій процедурі. Процедура була повністю дотримана. Перевізники надали обгрунтовані розрахунки. Їх перевірило управління економіки. Зроблені загальні по кожному маршруту.  Були проведенні 10 лютого громадські слухання».

Засідання Вінницького апеляційного суду відбудеться 9 березня. У тому, що Феміда стане саме на їхній бік, переконані усі сторони конфлікту. А доки хмельничани їздитимуть за попередніми тарифами 

Джерело: www.odtrk.km.ua