Медики радять додавати до кави какао

7 Березня 2017 10:35

infosmi.net

Такий напій — кава з какао – буде відмінно підвищувати концентрацію і заспокоювати нерви, пише Global News.

Експерти провели експеримент, порівнюючи ефект чотирьох гарячих напоїв. Один з них був з какао, один з кофеїном, один — комбінація какао і кофеїну, а останній виступав в ролі плацебо.

Спочатку всім напоям надали однакового смаку за рахунок додавання спеціального підсолоджувача, а ще добровольцям затиснули ніс, щоб вони не відчували аромату. Отже, добровольців просили випити один з чотирьох напоїв і після цього пройти тест на оцінку «розумових сил».

Виявилося, реакція була швидшою у людей, які пили какао, і ще вище показники — у людей, які пили каву з додаванням какао. Що важливо, какао вдавалося послабити неприємний побічний ефект кофеїну — тривожність.

Какао збільшує приплив крові до мозку, що підвищує показники уваги і підсилює здатність до пізнання. І в цьому секрет його сили.

До речі, кофеїн негативно впливав на настрій людей. Порівняно з плацебо-групою люди, які пили виключно напій з кофеїном. Натомість додавання какао допомагало зменшити напруження, знизивши рівень злості та тривоги.