У минулому році утримання Порошенка та його Адміністрації обійшлося українцям майже у півмільярда. В цьому році — на 290 млн більше

9 Березня 2017 13:39

unian.net

Витрати Державного управління справами на обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента та Адміністрації Президента склали майже 457 млн 962 тис. гривень бюджетних коштів в 2016 році.

Про це йдеться у звіті Держуправління справами за 2016 рік, передають Українські Новини.

Найбільші статті витрат — забезпечення діяльності Президента, Адміністрації та інших допоміжних органів (126,1 млн гривень) і на перевезення вищих посадових осіб держави авіаційним транспортом (122,7 млн гривень).

На забезпечення послугами автомобільного і водного транспорту Президента, голови Адміністрації та керівників інших державних органів витрачено 82,62 млн гривень, а на забезпечення функціонування державних резиденцій, утримання адміністративних і господарських об’єктів, призначених для розміщення та обслуговування Президента та інших державних органів, апаратів, утворених для здійснення його повноважень — 54,54 млн гривень.

На здійснення візитів Президента за кордон витрачено 33 млн гривень, організаційне, матеріально-технічне, медичне та інше забезпечення проведення офіційних заходів за участю глави держави — 10,2 млн гривень.

На організацію і проведення представницьких заходів витрачено 8 млн гривень, на підготовку візитів Президента за кордон — 7,8 млн гривень, на забезпечення в межах України перевезень авіаційним транспортом офіційних делегацій на чолі з Президентом — 5 млн гривень.

Також витрачено 3,4 млн гривень на здійснення повноважень постійним представником Президента в Криму (Херсон), 2,4 млн гривень — на виконання функцій з інформатизації, 1,7 млн гривень — на відрядження за кордон працівників Адміністрації і Держуправління справами.

Найнижчі статті витрат — здійснення заходів з ліквідації Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню (349 тис. гривень) та виплата судового збору (20,6 тис. гривень).

Всього в 2016 році відбулося 261 офіційний захід за участю Президента Петра Порошенка (середні витрати на проведення одного такого заходу склали 39,2 тис. гривень).

Також глава держави здійснив 25 офіційних візитів за кордон (середні витрати, пов’язані з однією закордонною поїздкою, склали 1,3 млн гривень).

Нагадаємо, у 2017 році у Держбюджеті виділено на забезпечення діяльності Президента та його Адміністрації на 290 млн. 125 тис. грн більше, ніж торік — 746 млн. 629 тис. грн. 

В рамках проекту «#Нашбюджет — під громадський контроль!» Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» направив інформаційний запит до Президента України, який займає впевнену позицію серед «призерів владного марнотратства» у 2017 році.

Так, на Державне управління справами при Президентові України (ДУСю) у цьому році виділили 2 млрд. 96 млн. 356 тис. грн. Це на 728 млн. 246 тис. грн більше, ніж торік (1 млрд. 368 млн. 110 тис. грн у 2016 році)!

Громадський рух вимагає від Президента України поінформувати громадян про структуру та штатний розпис Державного управління справами та Адміністрації Президента, про заробітні плати працівників цих установ та постатейні видатки, починаючи з утримання державних резиденцій і закінчуючи видатками на лікування.