З влади треба вигнати базарників і торгівців, – Томенко

10 Березня 2017 19:43

Українське сьогодення засвідчило, що влада втратила світоглядні й національні орієнтири та розуміння адекватності стратегії розвитку країни та, власне, втратила почуття реальності, відповідальності і сорому. Для неї пріоритетами виявилися гроші, нажива і прибуток.

Про це лідер політичної партії «Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко сказав під час форуму щодо розробки Національної стратегії «План дій для України» , який з нагоди дня народження Тараса Шевченка був проведений у Київському будинку вчителя.

«Якщо перефразувати класика, то влада вірить у свою Трійцю – євро, долар і гривню. Я би сказав більше: вона сьогодні – на службі у Мамони, а не в українського народу чи української держави. Якщо згадати історію, як свого часу Ісус із храму вигнав мінял і крамарів, так і ми – український народ – повинні зробити все, щоб відігнати від влади базарників і торгівців. Бо, як зʼясувалося, торгівці і базарники – це не професія, це ментальність, і це – назавжди… Якщо популярно пояснити, що нині відбувається в Україні, то виглядає, що і попередня, і сьогоднішня влада керується простонародним гаслом «Нацарював і втік». Тільки проблема нинішньої влади в тому, що суспільство їй вже не дасть втекти так, як це зробило попереднє керівництво України», – зауважив Микола Томенко.

Він звернув увагу на те, що єдиним захистом нинішнього суспільно нелегітимного керівництва держави стала так звана воєнна пропаганда. Мовляв, ми – воююча влада (хоча насправді – торгуюча), і ми захищаємо українців від Путіна і Росії… Тому народний гнів й не розгортається повною мірою, бо поки що всі побоюються втратити державу за таких обставин.

«Отож, Порошенко та його компанія намагаються обʼєднати країну проти ворога (Росії й тероризму). Частина опозиціонерів намагається обʼєднати Україну боротьбою проти цієї ж корумпованої влади. Але я переконаний, що це лише тактичні маневри, а ми повинні запропонувати абсолютно інший шлях – правдиву, українську, національну стратегію. Бо обʼєднувати націю треба не «проти», а «за»: за наші цінності, наші ідеї, наші переконання, власне – за нашу українську мрію і за наше майбутнє!», – зазначив Томенко.

Саме тому він наголосив на необхідності напрацювання такої Національної стратегії, плану дій для України, яка би стала своєрідною громадською альтернативою сьогоднішній «антистратегії» влади – щоденній  наживи і грабунку власного народу.

«Український досвід та історичні уроки підказують потребу в органічному поєднанні двох дуже важливих ідей – соціальної та національної. Поєднання цих ідей можна сформулювати гаслом «Людина та Україна – понад усе!».  Отож, україноцентризм – це визначальний світогляд для нас, який ми пропагуємо. В центрі цього світогляду – українська людина, її права і свободи, якість життя і сильна, заможна, конкурентна країна, яку ми мусимо збудувати. Підкреслю: саме ми – УКРАЇНЦІ, а не американці, ні росіяни, ні поляки, і навіть не грузини. Наш геополітичний вибір очевидний: ми європейці. Але це не засліплена, фанатична віра в «єврокомунізм», це розуміння, що Європейський Союз – це цінності, інструменти, досвід. Тому ми є прихильниками «єврореалізму», який допомагає нам будувати Україну», – наголосив лідер Громадського руху «Рідна країна».

Повний текст виступу читайте ТУТ.