Поліція два роки шукає вбивцю головного редактора «Нетішинського вісника»

16 Березня 2017 15:38

Убивство, яке свого часу сколихнуло не лише Хмельниччину, а й усю країну. Рівно два року тому у власній квартирі мертвою знайшли відому місцеву журналістку, головного редактора газети «Нетішинський вісник» Ольгу Мороз. Тоді відкрили кримінальне провадження за статтею «навмисне вбивство». Над розслідуванням цієї справи працювали правоохоронці з міста атомників, Славути та Хмельницького. Громадськість вимагала від поліції результатів.

У цій звичайній багатоповерхівці 15 березня 2015 року знайшли головного редактора газети «Нетішинський вісник» Ольгу Мороз. Мертвою. Жінку вбили у власній квартирі тупим предметом. Тіло виявила старша сестра – Ганна Мороз:

Ганна МОРОЗ – сестра вбитої журналістки Ольги Мороз

– У неї були порізані пальці. Наче вона захищалася.

Правоохоронці констатували: безладу в оселі не було, та й дверний замок не зламали. Відтак одразу намалювалася версія: журналістка сама впустила вбивцю у хату. Тому, що могла знати. Сестра загиблої додає: в Ольги Мороз напередодні поцупили ключі. Замок вона не міняла, лише встановила додатковий. Містом атомників одразу після трагедії поповзли чутки: Ольга Мороз готувала резонансний матеріал про незаконну вирубку лісу поблизу Нетішина. Однак до такої версії недовірливо ставляться і сестра загиблої,  колеги:

Галина КОСІК – головний редактор газети «Нетішинський вісник»

– Місцева Самооборона підняла цю тему. А вона дала завдання це висвітлити.

Так чи інак, але ясності у цій історії за два роки не додалося. Ганна Мороз шкодує: інколи відчуття, що про цей злочин просто забули. Експертиза, за словами сестри загиблої, нічого не виявила.

Ганна МОРОЗ (телефоном)  – сестра вбитої журналістки Ольги Мороз

– Вони не знають, яким предметом її вбили. Кажуть, що слідство було не ефективним. Тому довелося все розслідувати по-новому. За два роки по цій справі допитали 600 свідків.

Самі правоохоронці зізнаються, за неналежне розслідування цієї резонансної справи декілька посадових осіб вже притягнуті до дисциплінарної відповідальності. . Сказати більше у поліції не беруться, посилаючись на таємницю слідства.

Микола СЕМЕНИШИН – начальник ГУ Нацполіції у Хмельницькій області 

– Посадові особи, які зобов’язані належно розслідувати цей злочин, притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Відпрацьовуються всі версії. І як тільки ми зберемо докази щодо осіб, яких ми підозрюємо, тоді лише можемо оголосити про перспективу розкриття.

Поліція такий  зв’язок злочину і професійної діяльності не відкидає, але акцент ставиться на побутовій версії. Ганна Мороз каже: у Нетішині показали три варіанта фоторобота із зображенням чоловіка, що може бути причетним до вбивства. Та попросили громадськість про допомогу. Мовляв, будь-яка дрібниця може стати у нагоді слідству.

 

Джерело: www.odtrk.km.ua