Джиу-джитсери області виграли 12 медалей на відкритому чемпіонаті Києва

17 Березня 2017 11:30

Джиу-джитсери області розпочали новий сезон з відкритого чемпіонату Києва з бразильського джиу-джитсу. І, хоча, цього року вже їздили на інші старти, проте саме цей вважають початковим. У столиці наші спортсмени виграли більше десятка нагород, і вже за тиждень готові поповнити медальну скарбницю на змаганнях в Івано-Франківську.

Боротися з хлопцями одинадцятирічній Аміні Гончар не звикати. Дівчат у бойовому мистецтві – джиу-джитсу – обмаль. От і цього разу на чемпіонаті в Києві суперниками Аміни були хлопці. Каже, поступок вони їй не робили, проте це не ускладнило дівчині  завдання виграти.

Аміна ГОНЧАР чемпіонка відкритого чемпіонату Києва з бразильського джиу-джитсу

– Борюся завжди з хлопцями, з дівчатами дуже рідко, хлопці ніколи не піддаються, для них 1 місце, це – головне.

У 2016 Аміна Гончар двічі стала чемпіонкою Європи з бразильського джиу-джитсу  – в боротьбі в кімоно й без нього. Цього року ж планує стати першою в світі. Таку можливість спортсменка матиме в квітні на планетарному чемпіонаті в Об’єднаних Арабських Еміратах. Про міжнародні відзнаки мріє і тринадцятирічний Максим Єфименко. Він – чемпіон України з бразильського джиу-джитсу і золотий призер відкритого чемпіонату Києва з цього бойового мистецтва.

Максим ЄФИМЕНКО чемпіон відкритого чемпіонату Києва з бразильського джиу-джитсу

Я хочу їздити на міжнародні змагання ,і там займати призові місця. Треба ще багато років займатися .я багато чого ще не знаю.

Менший джиу-джитсер – восьмирічний Михайло Смолінський – рекордсмен за кількістю проведених сутичок на змаганнях у столиці. До золота хлопцю там не вистачило сил.

Михайло СМОЛІНСЬКИЙ срібний призер відкритого чемпіонату Києва з бразильського джиу-джитсу

Було п’ять поєдинків, чотири з них я виграв, в одному програв, суперник був дуже досвідчений, він був дуже сильний для мене, тому я і програв.

Відкритий чемпіонат Києва з бразильського джиу-джитсу в обласній федерації вважають першим стартом нового сезону. Туди наші спортсмени їздили за перевіркою сил перед наступними змаганнями.

Ростислав РИБАК президент обласної федерації бразильського джиу-джитсу

Для нас цей чемпіонат був, як для початку сезону, ми поїхали, аби перевірити свої сили, подивитися наскільки ми готові до чемпіонату України, який відбудеться в травні, їздили аби почати сезон.

Боротьбою своїх спортсменів у Києві тренери залишилися задоволені. Проте, кажуть, ще є над чим працювати. За тиждень вони вирушать на відкритий чемпіонат Івано-Франківська з бразильського джиу-джитсу. Загалом, цього року на наших джу-джитсерів чекає більше десятка змагань. 

 

Джерело: www.odtrk.km.ua