Суд арештував купу документів фейкових організацій, за якими стоять хмельницькі “медведчуківці”

20 Березня 2017 12:31

Хмельницький міськрайонний суд арештував майно так званого уповноваженого регістратора Хмельницької територіальної громади Ольги Уграк і так званого уповноваженого територіальної громади Хмельницького Павла Білецького.

Про це свідчать ухвали судді Світлани Бурки від 3 березня.

Як зазначено у клопотанні слідчого, з січня 2016 року невстановлені особи, члени Громадського руху «Український вибір-Право народу», окремих територіальних громад створених на території України, в тому числі і на території Хмельницької області, в порушення статей 2, 5, 6, 132 та 133 Конституції України, «;Про місцеве самоврядування в Україні» та інших нормативних актів, створили так звані «народні органи місцевого самоврядування», які незаконно присвоюють владні повноваження органів влади та місцевого самоврядування, вчиняють дії з метою захоплення державної влади в Україні.

Так, панів Уграк та Білецького підозрюють у створенні у Хмельницькому так званої “територіальну громаду”, яка підміняла функції органів державної влади та місцевого самоврядування України, з метою їх дискредитації перед населенням. Вони налагодили незаконну видачу свідоцтв так званих «Народних підприємців» та «Народних підприємств», на підставі яких особи, які отримали такі свідоцтва, займаються підприємницькою діяльністю без державної реєстрації та не сплачують відповідні податки до бюджетів.

Правоохоронні органи відкрили провадження за ч.1 ст.109 КК України (“Захоплення державної влади”).

Зокрема, в Ольги Уграк арештували копії свідоцтв народних підприємств «Подільська перлина», «Хмельницький клуб органічного землеробства», «Горбушка и мякиш», «Torgova Marka Healthy Wealthy», «Велика Родина», міжнародної громадянської організації «Хата народної медицини», низку копій свідоцтв народних підприємців, печатки «Світовий міжнародний екстериторіальний простір», «Суверенний соціально-економічний простір народу України», «Безпосередня влада народу», «Територіальна громада міста Хмельницький».

Була й неординарна “документація” на кшталт листа-клопотання про сприяння видачі візи народному підприємцю,  повідомлення про створення антиголодоморних народно-комунальних ринків територіальної громади с. Женишківці та с. Гоголі Віньковецького району, бланки волевиявлення людини про затвердження правосуб’єктності людини жовтого кольору, повідомлення про створення децентралізованої кадастрової служби Республіки Україна.

У Білецького – арештували автомобіль Volkswagen Passat, печатки з написами «Народ України», «Територіальна громада міста Хмельницький», «Народне підприємство «Сварог», копії свідоцтв народних підприємств, інформаційний буклет з написом «програма дій по формуванню територіальних громад (на прикладі Києва)», паспорт людини Українського народу, посвідчення уповноваженого з питань будівництва, архітектури та перепланіровки, волевиявлення людини про затвердження правосуб’єктності людини корінного народу України.

15 березня Апеляційний суд Хмельницької області відмовив у задоволенні скарг Уграк та Білецького щодо скасування арешту майна.