Суд арештував 60 нежитлових приміщень у хмельницькій “підземці”

28 Березня 2017 12:38

Хмельницький міськрайонний суд арештував 60 нежитлових приміщень комунальної власності загальною площею 371,2 кв.м, що розміщені у підземному переході (на перехресті вулиць Кам’янецької-Подільської) і незаконно перейшли до ПП “Ді Ай Сі” та ПП «Експресс».

Фото НГП

Фото НГП

Про це сказано в ухвалі суду від 17 березня.

Вказані квадратні метри дісталися хмельницькій ТОВ “Либідь” (раніше ПП “Ковчег”) на підставі договору купівлі продажу приміщення від 6 лютого 1997 року та державної реєстрації у грудні 2015 року, яку Хмельницький окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував.

Згодом ТОВ “Либідь” отримане майно відчужило близькій ПП “Ді Ай Сі”, яке 9 нежитлових приміщень у “підземці”, подробило на 60 і перепродало ПП «Експресс» (Хмельницький).

В ході досудового розслідування стало відомо, що 19 липня 1993 року розпорядженням міської адміністрації Хмельницької міської ради народних депутатів затверджено акт державної комісії з приймання в експлуатацію «Підземного переходу» площею 1027 кв.м. На підставі вказаного розпорядження за територіальною громадою міста в особі Хмельницької міської ради 18 грудня 2006 року зареєстровано право комунальної власності на підземний перехід загальною площею 1461,5 кв.м.

Крім цього, згідно зі свідоцтвом про право власності (серія та номер: САВ №440013, виданого 18.12.2006 управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради (розпорядження №1663 від 19.07.1993р.), за територіальною громадою Хмельницького в особі міської ради зареєстровано право власності на Підземний перехід площею 1551,8 кв.м., відомості про що 13 травня 2013 року внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Будь-яких рішень з приводу продажу вказаного нерухомого майна Хмельницькою міською радою упродовж 1993-2017 років не приймалося.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, з березня 2015 року ТОВ “Либідь” записано на хмельничанина Анатолія Решетніка. Перед цим підприємство належало колишньому депутату Хмельницької міськради від Партії регіонів Оксані Кольгофер, яка разом із чоловіком Валерієм заснувала ТОВ у 2002 році.

Про номінальне представництво у “Либідь” пана Решетніка говорять інші виписки з реєстрів. Так, він має приналежність до трьох фірм, які, так чи інакше, мають опосередкований зв’язок з бізнес-сім’єю Кольгоферів. До прикладу, з жовтня 2016 року Решетнік є директором хмельницького ТОВ “Укрбудінвест”. До цього директором працювала Світлана Плотнікова, яка була довіреною особою кандидата у нардепи Оксани Кольгофер.

Засновником і керівником ПП “Ді Ай Сі” з 2011 року виступає мешканець Хмельницького Едуард Бондаренко. До 10 жовтня 2011 року фірма була записана на бізнесменів Валерія і Оксану Кольгоферів.  Потім її переписали на Віталія Скоропінського і Катерину Залуцьку.

ПП «Експресс» зареєстровано у жовтні 2016 року. Засновником та директором записаний хмельничанин Валентин Круглов. Ресурс “Youcontrol” викидає три організації, які афільовані з ПП «Експресс», серед яких ТОВ “Чаелд-Ленд”, керівником якої є Оксана Кольгофер.