В Бакоті археологи розкопали древнє поховання жінки з дитиною прямо на туристичній стежці

4 Квітня 2017 16:38
 Галина МЕЛЬНИК
Поховання знаходилося на туристичній стежці

Поховання знаходилося на туристичній стежці . Фото: muzeum.in.ua

Могилу знайшли на Кам’янеччині.
 У Бакоті на Кам’янеччині виявили древнє поховання. Археологи припускають, що воно пов’язане з давньоруським цвинтарем, який існував біля монастиря.«Наша земля настільки багата, що знахідки, у прямому сенсі цього слова, лежать просто під ногами», – зазначають археологи.

Як повідомляється на сайті заповідника, поховання знаходилося на туристичній стежці між джерелами №2 та №3. Як виявилося, це могила молодої жінки з дитиною. У похованні знайшли срібне кільце, срібну скроневу підвіску та мідний хрестик.

«Судячи з орієнтації та супроводжуючого інвентаря поховання пов’язане з давньоруським цвинтарем, який існував біля монастиря. Одні з перших ґрунтових поховань біля монастиря були відкриті 1975 року. Тоді теж було досліджено трупопокладення жінки з дитиною та скроневими срібними кільцями», – розповідає про чергову археологічну знахідку Ігор Старенький, кандидат історичних наук, співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

Попередні обстеження стежки, на якій розміщені джерела №2 і №3 перспективні показали, що ця територія є перспективною для подальших досліджень.