“Укравтодорівці” кажуть, як сходить новий асфальт – це нормально

7 Квітня 2017 09:30

Депутати Білогірської районної ради підтримали запит свого колеги Сергія Яловчука і створили комісію з вивчення якості виконаних робіт на ділянці Білогір’я-Плужне та інших доріг, де був проведений ремонт за бюджетні кошти.

Відповідне рішення було ухвалено на черговій сесії 31 березня.

У розпорядження “Незалежного громадського порталу” потрапив текст запиту районного депутата. Він стверджує, що на дорозі Білогір’я-Плужне (мається на увазі ділянка протяжністю 0,7 км у смт Білогір’я, де минулого року дорожники проводили ремонт – НГП) протягом шести місяців з’явились нові ями, вибоїни, тріщини, які не бачить Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області та підрядник виконаних робіт філія “Білогірський райавтодор”.

Теперішній стан дороги у Білогір'ї. Фото НГП

Теперішній стан дороги у Білогір’ї. Фото НГП

Теперішній стан дороги у Білогір'ї. Фото НГП

Теперішній стан дороги у Білогір’ї. Фото НГП

“В районі сільські та селищні ради використовують свої, і часом не малі кошти на вкрай неефективний та неякісний ремонт доріг. Відсутня централізація і співпраця з представниками Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області”, – вважає Яловчук.

дорога

У відповіді на інформаційний запит, що надійшла 13 березня від виконувача обов’язків голови «Укравтодору» Славоміра Новака, наголошується: у 2016 році філія “Білогірський райавтодор” виконала поточний ремонт дороги Білогір’я-Плужне площею 0,7 км шляхом поверхневої обробки покриття на що витратила 672,6 тис. грн.

новак

“7 березня фахівці Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області та філії “Білогірський райавтодор” обстежили стан покриття зазначеної ділянки після зимового утримання… Ділянка дороги знаходиться у задовільному стані”, – запевнив Новак, додавши чорно-білі світлини цієї дороги.

дорога_фото

Разом з тим, Державное агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») заявило, що підрядники повинні гарантувати не менше трьох років на свій ремонт.

Нагадаємо, що наприкінці березня прем’єр-міністр Володимир Гройсман через “Фейсбук” дав доручення Міністерству інфраструктури та «Укравтодору» перевірити стан доріг, які було відремонтовано минулого року. Глава уряду погрожує карати винних за неякісний ремонт доріг.