Як порушили закон двоє голів Хмельницької ОДА.

24 Квітня 2017 13:05

Волга Ньюс

Хмельницький окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував розпорядження Хмельницької обласної державної адміністрації від 6 жовтня 2016 року щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою земельної ділянки водного фонду 66,4 га.

Таку постанову 9 березня виніс суддя Олександр Шевчук.

Згідно з матеріалами справи, до Хмельницької ОДА звернувся громадянин Володимир Турінський, який клопотав надати йому дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки водного фонду в натурі із земель державної власності площею 66,41 га, яка знаходиться на території Хролинської сільської ради Шепетівського району. Він планував оформити оренду цієї землі для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей.

6 жовтня відповідне розпорядження підписав голова ОДА Олександр Корнійчук.

Разом з тим, пан Турінський ще 23 жовтня 2015 року отримав дозвіл від департаменту екоресурсів на спеціальне водокористування ставком площею 60 га на території Хролинської сільської ради. 7 грудня того ж року тодішній голова ОДА Михайло Загородний дав добро цьому громадянину на розроблення технічної документації 66,4 га на умовах оренди для рибогосподарських потреб.

У червні 2016 року Турінський повторно звернувся до департаменту екоресурсів із клопотанням про переоформлення дозволу. Йому було видано новий дозвіл на спеціальне водокористування №1171 для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей строком дії до 23 жовтня 2018 року.

Суд з’ясував, що спірний ставок знаходиться в рекреаційній зоні регіонального ландшафтного парку “Мальованка”. Згідно з рішенням сесії Хмельницької обласної ради №21 від 11 травня 1999 року, на території Полонського та Шепетівського районів створено об’єкт природно-заповітного фонду України – регіональний ландшафтний парк “Мальованка” з метою збереження унікальних типів і форм рельєфу, рідкісних та зникаючих видів рослин та тварин, занесених до Червоної книги України.

Також хмельницький суд зіслався на постанову Київського апеляційного господарського суду від 26 жовтня 2016 року, якою визнано недійсним розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації від 7 грудня 2015 року про надання дозволу Турінському на розроблення технічної документації із землеустрою 66,4 га для рибогосподарських потреб.

Крім цього, суддя Шевчук з’ясував, що дозвільна документація на ставок містить недостовірні відомості і видана без погодження Хмельницького обласного управління водних ресурсів.