Кава як мистецтво: вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському – ароматний фестиваль

4 Травня 2017 15:30
Велетенська турка стане основним елементом фотозони

Велетенська турка стане основним елементом фотозони. Фото: з архіву

На два дні місто перетвориться на столицю кави.
 Кам’янець-Подільський знову запрошує на черговий фестиваль: вже цими вихідними, 6-7 травня, на кам’янчан та гостей міста чекає ароматне свято “Кам’янецька турка”.

Як розповідають організатори, на головній площі Старого міста пригощатимуть кавою різних сортів. На Польському ринку розміститься стилізоване містечко, в якому протягом двох днів вируватиме кавовий ярмарок з різноманітними смаколиками, майстер-класами, дегустаціями.

«Це вже вчетверте у місті відбуватиметься фестиваль кави. На території стилізованого містечка вчитимуть, як краще готувати, приймати і прикрашати ароматний напій. Відбуватимуться численні майстер-класи, вікторини і конкурси на кавову тематику. Також на кавовій гущі можна буде поворожити», – розповідає директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема.

Уже традиційно головним атрибутом фестивалю стане велетенська турка. Кавою з неї не пригощатимуть, та зробити фото на згадку зможе будь-хто. Крім того, на центральній сцені свої таланти продемонструють поети, музиканти, співаки і танцюристи міста.

Організатори кажуть, кавовий фестиваль “Кам’янецька турка” збере у місті найбільших цінителів цього напою. Фестиваль покликаний нагадати, що кава на українській землі вперше з’явилася у Кам’янці-Подільському. Саме тут, під час османського панування, в 1672 році була відкрита перша кав’ярня.

Нагадаємо, туристичний сезон у Кам’янці-Подільському офіційно відкрили, чекають на 600 тисяч гостей.