Працівників передпенсійного віку звільняти заборонено

4 Травня 2017 13:34
Відповідний закон “Про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку” № 2005 набрав чинності 30 квітня.

При скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку зі змінами в організації переважне право на залишення на роботі відтепер законом закріплено за працівниками, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку.

 В перелік категорій працюючих, наведений в статті 42 Кодексу законів про працю України, яким надається переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, додається категорія працівників, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, при досягненні якого особа має право на отримання пенсійних виплат, повідомляється на сайті «Закон і бізнес».

Це запровадить додаткові гарантії захисту трудових прав літніх працівників у разі зміни в організації виробництва та праці, посилення їхнього соціального захисту в період досягнення передпенсійного віку.

Джерело: marichkanews.com