Гроші це сміття – сміття це гроші. Підтверджено у Старокостянтинові.

17 Травня 2017 13:27

boryslav-online.com.ua

У Старокостянтинові напрацювали схема заробітку на львівському смітті.

Про це повідомляє “Старокостянтинів небайдужий”.

Група депутатів Старокостянтинівської міської ради зустрілись з керівником комбінату комунальних підприємств Володимиром Буличем в робочому кабінеті.

З розмови з’ясувалося, що на сьогодні існує лише єдине обмеження по вивозу львівського сміття на старокостянтинівське сміттєзвалище – до 50 тонн на добу, а вартість прийому сміття 500 грн. за тонну.

Володимир Булич повідомив, що рішення про прийом львівських відходів було прийнято “тільки з ціллю, щоб отримані кошти направляти на екологічні заходи”.

За його словами, в рамках цих заходів готується проект, згідно якого передбачено: встановлення сортувальної лінії на сміттєзвалищі, пресування сміття і надсилання на переробні заводи; впорядкування прийому відходів; через три роки планується вироблення електроенергії з виділеного сміттям біогазу і її продаж по кіотському протоколу.

Загальна сума проекту 20 мільйонів євро. Перші результати від його реалізації обіцяно вже на цьому тижні.

Відверто кажучи почуті плани від керівника комбінату комунальних підприємств виглядали доволі непогано і хотілося б побачити їх реалізованими. Ложка дьогтю в бочці меду знайшлася вже пізніше, коли було прочитано отриманий документ – Договір намірів про співпрацю. Наводимо копію договору:

Dogovir-1

Dogovir-2

Dogovir-3

Ось як виглядає схема побудована цим цим договором:

1

Нагадаємо, у попередньому договорі фігурувала сума 350 грн. за одну тонну сміття і він був підписаний двома сторонами: Львівспецкомунтранс та Старокостянтинівським комбінатом комунальних підприємств (ККП).

В оновленому варіанті додалося два посередники: ТОВ “ДВ-Екосвіт” та ТОВ “Екостаркон”, при цьому більше половини коштів за сміття (281,84 грн./т), згідно договору, отримує приватна фірма замість міського комбінату комунальних підприємств.