Помилки ГУ Нацполіції в Хмельницькій області дорого обходяться платникам податків

17 Травня 2017 12:33

hm.npu.gov.ua

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області полковник поліції Володимир Марчук виграв апеляцію у свого відомства, яке добивалося його звільнення з лав поліції.

Про це свідчить ухвала Вінницького апеляційного адміністративного суду від 5 травня.

Апеляційна інстанція залишила без змін постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 6 березня. Згідно з нею, Марчук оскаржив два накази Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області від 20 жовтня 2016 року. Перший за №1107 стосувався порушення службової дисципліни та притягнення до адміністративної відповідальності пана Марчука. Інший №326о/с мав на меті його звільнення зі служби в поліції на підставі п. 6 ч. 1 ст. 77 Закону України “Про Національну поліцію” у зв’язку з реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби.

Вінницький суд вважає, що висновки управління внутрішньої безпеки Нацполіції, які лягли в основу наказів про звільнення і опиралися на публікації в місцевих Інтернет-ЗМІ, були передчасними та такими, що ґрунтуються на припущеннях.

Щодо кримінального провадження Генпрокуратури, в якому пан Марчук проходить одним із фігурантів, апеляція дійшла висновків: на 1 лютого підозра про вчинення кримінальних правопорушень Марчуку не повідомлялася, запобіжні заходи стосовно останнього не застосовувалися.

Відтак прийдеться оплатити пану полковнику з бюджету за вимушений прогул. А бюджет, як відомо, наповнюється за рахунок платників податків, нас з вами у тому числі.

Нагадаємо, що Генпрокуратура підозрює службових осіб керівного складу Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області в організації корупційної схеми у розкраданні пально-мастильних матеріалів протягом 2015-2016 років. Досудове розслідування з’ясовало, що у період з грудня 2015 року Марчук неодноразово ставив вимогу керівникам структурних та територіальних підрозділів ГУНП про перерахунок коштів на суму 5000 грн на картку ПАТ КБ «Приватбанк», що належить близкій до екс-правоохоронця особі.

Згідно з ухвалою Печерського районного суду Києва від 26 вересня, «мзду» платили начальник відділення забезпечення автотранспортом, начальник сектора превенції Хмельницького ВП, інспектор сектора контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП, інспектор УОАЗОР ГУНП.