Живемо по-новому. Вже минуло більше трьох років, а тих, хто стріляв в учасників Революції Гідності, не знайдено.

30 Травня 2017 14:24
Справу щодо подій біля хмельницької СБУ розслідують по-новому

Справу щодо подій біля хмельницької СБУ розслідують по-новому. Фото: з архіву

Начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України розповів про те, як просуваються розслідування у «справах Майдану».
Вже минуло більше трьох років, а тих, хто стріляв в учасників Революції Гідності, не знайдено. «Слідство повсякчас стикається з перешкодами у розслідуванні цих справ, ці перешкоди надходять у тому числі і від керівництва Генпрокуратури, зокрема і від Матіоса (головний військовий прокурор України Анатолій Матіос). З цього приводу я неодноразово надавав Генпрокурору письмові скарги з приводу того, у чому полягають ці порушення. Але на жаль, реагування немає», – заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

Розповів й про хід розслідування подій під управлінням СБУ в Хмельницькій області, що мали місце 19 лютого 2014 року. Тоді, під час акцій, смертельно поранили двох людей – Людмилу Шеремет та Дмитра Пагора. «Розслідування вбивств 19 лютого в Хмельницькому. Протягом 2,5 років військова прокуратура розслідувала, тому що підозрювалися співробітники СБУ. Одночасно за результатами розслідування прийшли до висновків, що «майданівці» самі себе перестріляли. У зв’язку з цим наш Департамент змушений забрати це виробництво і почати з нуля розслідування через 2,5 роки, і витрачати на це час, ті ж самі штати, давати додаткових слідчих, яких у нас і так недостатньо», – заявив Горбатюк.

Нагадаємо, взимку цього року сайт «Є» отримав відповідь від військової прокуратури Західного регіону щодо розслідування справи. Цитуємо: «Військовою прокуратурою Західного регіону України здійснювалось досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні, однак, 18.01.2017 Генеральним прокурором України прийняте рішення про передачу та цього ж дня передано матеріали даного кримінального провадження для подальшого досудового розслідування до Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України».