Чи з Києва видніше – перевірить прокуратура Хмельницької області

19 Червня 2017 11:36

court.gov.ua

Прокуратура Хмельницької області взялася перевіряти законність винесення ухвали суддею Окружного адміністративного суду Києва Качура І.А. у справі ТОВ “Центр інноваційно-будівельних технологій”, яке працює у Дунаївцях і займається виробництвом теплоізоляційних плит.

Відповідна перевірка розпочалася 6 червня за заявою місцевого громадського активіста Василя Гандзюка.

94377104

Гандзюк вважає, що столичний суддя 18 листопада 2016 року у справі №2а-9827/09/2670 виніс завідомо неправосудну ухвалу, якою скасував вжиті постановою цього ж суду у 2011 році у цій же справі заходи у вигляді тимчасової заборони здійснювати господарську діяльність та відновив господарську діяльність ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій».

Крім цього, слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Світлана Данькова 12 червня надала прокуратурі тимчасовий доступ до матеріалів наглядового провадження №74-1126-09 за позовом прокурора Дунаєвецького району в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Хмельницькій обліт до ТОВ “Центр інноваційно-будівельних технологій”.

Наразі за матеріалами досудового розслідування внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.357 КК України (“Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови”).

Як писав НГП, початок конфліктної ситуації у Дунаївцях бере з 2008 року, коли “Центр інноваційно-будівельних технологій” отримав всі відповідні дозволи на виробництво пінопласту.

Колишній голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України Ірина Сех заявила у 2013 році, що господарська діяльність “Центру інноваційно-будівельних технологій” здійснюється з порушенням чинного законодавства.

Зокрема, не виконуються рішення судових та контролюючих органів щодо призупинення виробництва теплоізоляційних плит; екологічні інспектори не допускаються на територію підприємства для перевірок; територіальне управління Держгірпромнагляду виявило низку фактів порушення актів охорони праці.