Хмельницький називають найбільш корумпованим містом України. Зате мер “білий і пухнастий”.

20 Червня 2017 13:51

antikor.com.ua

Незважаючи на те, що Хмельницький є лідером серед найбільш корумпованих міст України, його мера вважають найкращим борцем з корупцією.

Про це у програмі «Vox populi» (20:00 – 20:30 на телеканалі ZIK) розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

«Покращення життя городян залежать від багатьох факторів. Натомість органи місцевого самоврядування відповідають тільки за специфічну роботу, яка пов’язана з інфраструктурою, розвитком малого і середнього бізнесу і таке інше. Останні незалежні соціологічні опитування показали, що основна частина населення міста Хмельницького оцінює кроки місцевої влади позитивно і схвально» – констатував Олександр Симчишин.

На жаль, додає він, місцева влада не може вплинути на рівень пенсій та заробітних плат, оскільки це функція органів державної влади, а також побороти корупцію на усіх ланках влади. Відтак, міський голова прокоментував, чому ж Хмельницький називають найбільш корумпованим містом України.

«Другий рік постіль мене хмельничани вважають найкращим борцем з корупцією в Україні серед міських голів. незважаючи на це, Хмельницький і досі, разом з Ужгородом, посіли перше місце за індексом корупції. Очевидно, що люди оцінюють не тільки роботу мерії, а й правоохоронних органів, судів, та інших державних установ, що, в цілому, і створює такий рейтинг місту», – вважає мер Симчишин.

Також мер зауважив, що Хмельницький – це відоме місто підприємців. Відтак багато представників малого і середнього бізнесу уже звикли, щоб пришвидшити вирішення того чи іншого питання, знаходити обхідні шляхи й домовлятися.

Джерело: zik.ua