Пам’ятник із бронзи висотою 6,5 метрів увіковічнить пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 Червня 2017 17:38
Тривають ремонтні роботи

Тривають ремонтні роботи. Фото: khmelnytsky.com

Вже розпочалися роботи з благоустрою території.
На місці майбутнього пам’ятника Героям Небесної Сотні у Хмельницькому тривають ремонтні роботи. Тут мають облаштувати зону відпочинку та встановити лавочки.

«Незабаром площа, на якій буде встановлено пам’ятник Героям Небесної Сотні, матиме новий сучасний вигляд. Наразі розпочато роботи з благоустрою території для облаштування зони відпочинку та п’єдесталу для встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні», – повідомляє прес-служба міської ради.

Старе асфальтне покриття замінять на якісну тротуарну плитку. Значну увагу буде планують приділити озелененню цієї території. Мають упорядкувати газони, досадити нові кущі, дерева та квітники.

Макет монумента вже є

На реконструйованому майданчику встановлять гранітний п’єдестал та пам’ятник із бронзи висотою 6,5 метрів, гіпсовий макет якого уже сформували. У бюджеті міста на спорудження пам’ятника виділили майже 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, у лютому на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану (колишня Театральна), де стояло погруддя Затонського, встановили камінь з табличкою «На цьому місці буде встановлено пам’ятник Героям Небесної Cотні».

Ще в 2014 році в Хмельницькому відбувся конкурс на кращий проект пам’ятника Небесній Cотні. Тоді переміг варіант, запропонований народним художником України Миколою Мазуром та його зятем скульптором Романом Албулом. У жовтні 2015 року відбулося повторне засідання комісії конкурсу, адже його автори (тепер уже Роман Албул разом із сином покійного Миколи Івановича Богданом Мазуром) внесли зміни у проект — зробили його лаконічнішим і зрозумілішим.