У Славутському районі власники кар’єрів наражають працівників на небезпеку

21 Червня 2017 15:32
Порушення виявили на двох кар'єрах у Славутському районі

Порушення виявили на двох кар’єрах у Славутському районі. Фото: із Фейсбуку

Роботу призупинили на двох ділянках.
У Славутському районі власники кар’єрів наражають працівників на небезпеку. Учора, 21 червня, працівники Управління Укртрансбезпеки в Хмельницькій області призупинили через порушення роботу трьох земснарядів, що працювали на водних об’єктах.

«Працівники Укртрансбезпеки виявляли порушенняя вимог судноплавства щодо безпеки на водних об’єктах. Одразу два порушення виявили на одному з кар’єрів. Тут працювали земснаряди, що не пройшли техогляду, не обладнані перевіреними та випробуваними рятувальними засобами, не ведуться бортові журнали. Разом з тим, не проводився інстуктаж з техніки безпеки з персоналом», – йдеться у повідомлені Управління Укртрасбезпеки на сторінці у Фейсбуці.

У тому ж Славутському районі, вже на іншому підприємстві, земснаряд працював, щоправда з документами на експлуатацію, але рятувальне майно не може використовуватися, оскільки не пройшло випробування сертифікованих підприємств. Його роботу теж зупинили.

За словами інспекеторів Укртрансбезпеки Хмельниччини, такі порушення небезпечні, оскільки піщані кар’єри затоплені водою і глибина в них подекуди сягає 10 метрів. Відсутність же справного і сертифікованого рятувального обладнання може привести до травмування та загибелі людей.