Хмельниччина не хоче львівського сміття, свого забагато

22 Червня 2017 09:32
Львівське сміття возять всією країною

Львівське сміття возять всією країною. Фото: www.ednist.info

Не погодились на умовляння Садового Хмельницька обласна рада, облдержадміністрація та 9 міст.
Львівський міський голова Андрій Садовий, на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднив список міст, які відмовились приймати сміття. Таким чином, мер хоче довести, що намагається вирішити питання із ТПВ. У «списку відмов» є Хмельницька обласна рада, облдержадміністрація та міськради дев’яти міст області.«Є одна “пісня”, яку організатори сміттєвої блокади Львова співають кожного разу, коли доводять ситуацію до межі екологічної кризи: “Садовий ні до кого не звертався, тому ніхто Львову не допомагає”. Щоб остаточно закрити це питання, викладаємо на сайті міської ради скани усіх відмов в допомозі від тих органів, до яких ми скеровували листи-прохання. Все що Львів просив – це тимчасовий прийом принаймні невеликої кількості ТПВ на легальні полігони за офіційну оплату», – пише Андрій Садовий.Що стосується нашого краю, то відмовили меру Львова Хмельницька, Дунаєвецька, Ізяславська, Кам’янець-Поділська, Нетішинська, Полонська, Славутська, Старокостянтинівська, Шепетівські міські ради. Усі листи-зверненя подали і розглянули упродовж січні-лютому 2017 року.

Цікавим виявився той факт, що сере міст-противників львівського сміття опинився Старокостянтинів. У листі-відповіді міськради від 21 лютого 2017 року зазначено: «За даними Старокостянтинівського комбінату комунальних підприємств, станом на лютий 2017 року, міський полігон твердих побутових відходів у місті Старокостянтинів перевантажений і немає можливості додатково прийняти частину ТПВ для захоронення».

Проте, вже за кілька днів, 28 лютого, стало відомо, що комбінат комунальних підприємств таки підписав договір із Садовим. 1 березня на міське сміттєзвалище цілком законно, привезли дві вантажівки львівського сміття.