У Хмельницькому громадяни виявилися ошуканими правоохоронним органом який повинен захищати їхні права

29 Червня 2017 12:18

Фото: 112.ua

Народний депутат (187 виборчий округ) і колишній міський голова Хмельницього Сергій Мельник просить Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана втрутитися у житлову аферу, яку провернули місцеві міліціянти.

Як стало відомо “Незалежному громадському порталу”, політик зацівився ситуацією довкола незавершеної багатоповерхівки на вул. Панаса Мирного, 29/1 у Хмельницькому, яку звело ЗАТ “Ярмолинецький агробуд”. Будівництво будинку триває з 2003 року і мало завершитися до кінця 2010-го. Дольовиками виступили приватні інвестори, котрі вклали 6 млн. грн і відділ капітального будівництва УМВС у Хмельницькій області – понад 1,5 млн. грн.

thumb_207873_news_m

Однак через брак фінансування з боку правоохоронного органу зведення будинку призупинилося. Тоді частина інвесторів створили житлово-будівельний кооператив і підписали із забудовником договір про переуступку на 50 квартир.

При цьому, як пише Мельник, у 2015 році відділ капітального будівництва УМВС добудував першу чергу будівництва на 60 квартир і продав їх третім особам.

“Не зважаючи на те, що частка коштів приватних інвесторів в загальній сумі становила 80%, вони не одержали жодної квартири та залишилися без житла. У Хмельницькому це перший і єдиний випадок, коли громадяни України виявилися ошуканими правоохоронним органом, який повинен захищати, а не порушувати їхні права”, – заявив нардеп.

будинок-міліції_ХМ

 

будинок-міліції_ХМ2