Фонд “Рідна країна” підтримав ще одне цікаве краєзнавче дослідження Черкащини

10 Липня 2017 13:54

ck.ridna.ua

7 липня село Дунинівка Драбівського району відзначало День села. Історію населеного пункту від заснування і до сьогодення дослідив краєзнавець Віктор Козоріз, а видання праці підтримав Фонд Миколи Томенка “Рідна країна”.

Книжку презентували на сільському святі. Вона стало продовженням у низці видань-краєзнавчих досліджень з історії Черкащини та Чорнобаївщини, що їх підтримав Фонд “Рідна країна”.

“Окрім наукового значення, такі видання мають важливу просвітницьку місію – вони виховують повагу до своєї малої батьківщини”, – впевнений лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

Джерельною базою для видання з історії села, яке колись було частиною історичної Переяславщини, а нині – в складі Драбова, стали цікаві документи 18-20 ст., зокрема, “Генеральний опис Лівобережної України” та Перший губернський перепис Полтавської губернії 1885 р.

Під час заходу разом із Миколою Томенком керівник Громадського руху “Рідна країна” в Черкаській області Володимир Гресь відзначили дітей, які займаються спортом, а також передали дитячу й навчальну літературу в місцеві бібліотеки.

Громада підготувала святковий концерт для учасників свята, під час якого прозвучали вітання від керівників Драбова і Драбівського району, виступи фольклорних колективів.