Хмельницька мерія оцінює землю біля сміттєзвалища у 500-600 дол. за сотку

10 Липня 2017 11:40

Хмельницька мерія заявила про готовність викупити 5 га під будівнитцтво сміттєпереробного заводу.

Про це в інтерв’ю “Незалежному громадському порталу” повідомив заступник міського голови Володимир Гончарук.

“Це приватна земельна ділянка, яку ми готові викупити. Ведемо перемовини з власником про її продаж за комерційною ціною суміжних сусідніх ділянок. У середньому, її вартість може становити 500-600 дол. за сотку”, – зазначив він.

За його словами, вказана земельна ділянка розташована неподалік від існуючого полігону Хмельницького. Усіх вимог щодо віддалі від житлових будівель, які передбачає законодавство, вона дотримується.

Гончарук зауважив, що до 2020 року у місті має з’явитися повноцінний сміттєпереробний завод. Орієнтовна його становить 37 млн євро. Наразі місто займається пошуком інвестора.

Довідка НГП. Хмельницький міський полігон твердих побутових відходів заснований в 1956 році як відкрите звалище на місці глиняного кар’єру площею 8,88 га. Досі невідома його точна глибина, при цьому висота насипу відходів оцінюється в 50 метрів над рівнем ґрунту. Це приблизно, як одна 16-поверхівка! Кількість ТПВ, які захороненні на полігоні, на кінець 2014 року становила більше 4,25 млн. тонн. Щодобове поступлення сміття та відходів — 2300 куб. м.