Меджибіж та Антоніни можуть стати «Неймовірними селами України 2017»

18 Липня 2017 16:11

AgroPortal.ua

16 липня стартував фінальний етап II Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017». Цього року експертна комісія з 300 претендентів вибрала 20 півфіналістів, серед них Меджибіж та Антоніни.

Про це повідомляє сайт AgroPortal.

Підтримати представників Хмельниччини можна за посиланням: фінал конкурсу  «Неймовірні села України 2017».

Фолькер Зассе, керівник проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» зазначає: «Це дуже важлива ініціатива, адже сільські території занепадають. Головне, щоб самі люди розуміли, що потрібно брати все в свої руки, зокрема, брати участь у різних програмах, грантах, конкурсах. І це може бути поштовхом для більшого: створення кооперативів, розвитку малого та середнього бізнесу, інфраструктури».

Призовий фонд II Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017» між переможцями (переможцем вважається село, а не конкретна людина, яка надіслала заявку на конкурс) буде розподілено наступним чином: перше місце — 50%, друге місце — 20%, третє місце — 10%, решту 20% від загальної суми призового фонду буде рівномірно розподілено між іншими конкурсантами (4-10 місце).

Загальний призовий фонд становить 150 тис. грн (без урахування податків і зборів).

Примітка: під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю.

Також переможець конкурсу отримає унікальну можливість відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування в Німеччині.

Крім того, Посольство Франції в Україні в межах реалізації ІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017» надасть премію за внесок у збереження навколишнього середовища та біорізноманіття у розмірі 50 тис. грн (без урахування податків і зборів).